Радыё

Гінзбург: з'еўшы салодкае, чалавек адчувае сябе шчаслівым

© Facebook / Михаил ГинзбургДоктар медыцынскіх навук, дырэктар Самарскага НДІ Дыеталогіі і Дыетатэрапіі Міхаіл Гінзбург
Доктар медыцынскіх навук, дырэктар Самарскага НДІ Дыеталогіі і Дыетатэрапіі Міхаіл Гінзбург - Sputnik Беларусь
Падпісацца
Доктар медыцынскіх навук, дырэктар Самарскага НДІ Дыеталогіі і Дыетатэрапіі Міхаіл Гінзбург пракаментаваў радыё Sputnik даследаванні амерыканскіх навукоўцаў, чаму людзі аддаюць перавагу салодкай ежы.
Гинзбург: как перестать "заедать сладостями" стресс и проблемы

Амерыканскія навукоўцы высветлілі, што людзі аддаюць перавагу салодкай ежы з-за так званых "цьмяных" смакавых рэцэптараў, якія абмяжоўваюць адчувальнасць да тых ці іншых смакаў. У выніку чалавек выбірае больш салодкую і насычаную араматызатарамі ежу. Але з часам адчувальнасць да цукру зніжаецца, што вядзе да павелічэння ў рацыёне прадуктаў з яго высокім утрыманнем.

Врач-дыетолаг Святлана Кашыцкая - Sputnik Беларусь
Радыё
Кашыцкая: чароўнай таблеткі ад атлусцення няма

"Чалавек пачынае ўжываць больш прысмакаў, калі ён чымсці незадаволены або калі ён нічым не заняты, такім чынам "заядаючы" дрэнны настрой і марнаванне часу. Калі б ён быў заняты, то не было б замашкі з'ядаць хуткія вугляводы. Па факце гэта ўжо як наркотык: з'еў — і здаецца стала добра. Але пасля пачынаецца закісанне, акісленне, што дае глабальнага роду нядобрыя наступствы", — сказаў Гінзбург.

Суразмоўца агенцтва раіць: калі ўжо хочацца з'есці чаго-небудзь салодкага — з'ешце, але не мучное і не адразу пасля ежы. Суразмоўца адзначыў, што тарты і пірожныя трэба замяніць на чорны шакалад, мёд, сухафрукты. Таксама варта прааналізаваць, што вы спажываеце перад дэсертам, таму што менавіта тут можа заключацца корань праблем з лішняй вагой.

Каментар дыетолага Міхаіла Гінзбурга слухайце ў аўдыёзапісы радыё Sputnik Беларусь.

Стужка навiн
0