01:16 - аб генетычнай схільнасці да буйных форм і прафесіі повара, якія першапачаткова не вядуць да вытанчанай постаці;
03:44 - як на асабістым прыкладзе суразмоўніцы Sputnik атрымалася пераканацца ў тым, што мець тонкую постаць і смачна харчавацца - гэта не ўзаемавыключальныя паняцці;
07:02 - як гістарычна складалася піраміда харчавання беларусаў (трава, гародніна і садавіна, дары лесу, ягады, грыбы, ядомыя расліны);
07:48 - аб ядомых раслінах, такіх як сныть і баршчэўнік, якія раней былі распаўсюджаны ў харчаванні беларусаў (адкуль і пайшоў боршч);
11:43 - якую ролю ў рацыёне беларусаў адыгрывала рачная рыба, а таксама як малако і малочныя прадукты сталі генетычнымі прадуктамі нацыі;
14:25 - мяса ў беларускім рацыёне ніколі не было шмат, аснову спажывання складалі свініна, бараніна, і толькі потым ялавічына, а з мяса птушкі - качка і толькі потым курыца;
15:21 - як выконваліся аптымальныя прапорцыі ў харчаванні - мясных прадуктаў ніколі не елі шмат і заўсёды выконвалі пасты, у агульнай складанасці такіх "посных" дзён было 196 у годзе;
18:15 - пра модныя сёння "прывазныя" прадукты, такія як насенне Чыа, і іх карысць: як не бяжаць за модай у сваім харчаванні;
18:49 - якое адчуванне сытасці дае лён і што з яго можна гатаваць;
19:04 - такія прадукты, як белы хлеб і пшанічная мука, неўласцівыя беларусам гэтак жа, як і працэс смажання страў;
23:05 - аб спажыванні салодкага: беларусам былі ўласцівы карысныя прысмакі, напрыклад, на аснове малака і кісламалочных прадуктаў (такія як архас ці яблычны сыр);
25:33 - асаблівае страва беларускай кухні - аўсяны кісель, у чым унікальнасць гэтага прадукта і якім павінен быць курс прымянення.
Поўную версію размовы з шэф-кухарам, экспертам беларускай і славянскай кухні Аленай Мікульчык глядзіце ў відэатрансляцыі.