МІНСК, 26 жнів – Sputnik. На Еўразійскім міжпраўсавеце кіраўнікі ўрадаў дзяржаў-членаў ЕАЭС абмеркавалі пытанні харчовай бяспекі, пра гэта ў рамках відэамоста Чалпон-Ата – Мінск – Ерэван – Бішкек інфармацыйнага агенцтва Sputnik расказала афіцыйны прадстаўнік ЕЭК Ія Малкіна.
На фоне росту коштаў на прадукты харчавання на сусветным рынку на міжпраўным савеце абмяркоўваліся ў тым ліку і пытанні харчовай бяспекі. Хаця, як адзначыла афіцыйны прадстаўнік ЕЭК, яны не ўваходзілі ў афіцыйны парадак дня.
"Прадстаўнікі бакоў неаднаразова падкрэслівалі, што дзяржавы-члены ЕАЭС павінны прыкладаць максімальныя намаганні, каб узровень харчовай бяспекі, у першую чаргу самазабяспечанасць прадуктамі харчавання, павышаўся. Мы павінны максімальна працаваць над тым, каб у нашых дзяржаў-членаў не было неабходнасці звяртацца за межы нашага Саюза для таго, каб урэгуляваць унутраныя сітуацыі з харчаваннем ", – сказала Малкіна.
Сёння дзяржавы Саюза за кошт уласнай вытворчасці поўнасцю забяспечваюць унутраную патрэбнасць па зярну, свініне, агародніне, цукру і іншым пазіцыям.
"Па ацэнках нашых экспертаў гэты ўзровень дасягае 93 працэнты. Калі мы гаворым у разрэзе краін, то Беларусь забяспечвае сябе харчаваннем на 94 працэнты, расійская Федэрацыя на 90 працэнтаў, Казахстан – 83 працэнты, Кыргызстан 81 працэнт, Арменія на 73 працэнты", – прывяла лічбы Малкіна.
Спікер таксама адзначыла, што за першае паўгоддзе вытворчасць сельскагаспадарчай прадукцыі ў параўнанні з аналагічным перыядам мінулага года вырасла на 1,5 працэнта. У грашовым выражэнні гэтая сума склала 39 млрд долараў.
>>> Хочаце яшчэ больш актуальных і цікавых навін – падпісвайцеся на Telegram-канал Sputnik Беларусь