Беларусь займае адно з вядучых месцаў на постсавецкай прасторы па вытворчасці прадуктаў харчавання. Напрыклад, мясная і малочная прадукцыя даўно сталі брэндам рэспублікі, яна шануецца ў дзесятках краін свету з-за высокай якасці. Пры гэтым, адзначаюць вучоныя-аграрыі, Беларусь знаходзіцца ў так званай зоне рызыкоўнага земляробства. Асабліва востра гэта праблема паўстала ў апошняе дзесяцігоддзе ў сувязі са зменай клімату.
Які патэнцыял развіцця ў сельскай гаспадарцы Беларусі? Якія новыя культуры можна будзе вырошчваць у рэспубліцы з-за пацяплення? Якія культуры айчыннай селекцыі дапамогуць гарантаваць харчовую бяспеку? На гэтыя і іншыя пытанні адказвалі ўдзельнікі прэс-канферэнцыі.
Удзельнікі:
генеральны дырэктар РУП "Навукова-практычны цэнтр Нацыянальнай акадэміі навук Беларусі па земляробстве" Сяргей КРАЎЦОЎ,
генеральны дырэктар РУП "Навукова-практычны цэнтр Нацыянальнай акадэміі навук Беларусі па бульбаводстве і плодаагародніцтве" Вадзім МАХАНЬКО,
дырэктар дзяржаўнага прадпрыемства "Інстытут сістэмных даследаванняў у АПК НАН Беларусі" Андрэй ПІЛІПУК,
дырэктар РУП "Інстытут пладаводства" Аляксандр ТАРАНАЎ,
намеснік дырэктара па навуковай рабоце РУП "Інстытут аховы раслін" Алена ЯКІМОВІЧ,
дырэктар РУП "Інстытут мяса-малочнай прамысловасці" Гардзей ГУСАКОЎ,
вядучы навуковы супрацоўнік лабараторыі кліматычных даследаванняў Інстытута прыродакарыстання НАН Беларусі Віктар МЕЛЬНІК.
>>> Хочаце яшчэ больш актуальных і цікавых навін – падпісвайцеся на Telegram-канал Sputnik Беларусь, чытайце нас у Дзэн, а таксама сачыце за намі ў сацсетках "Одноклассники" і "ВКонтакте"