16:52 28 сакавіка 2020
«Радыё Sputnik»
  • USD2.58
  • EUR2.84
  • 100 RUB3.31
Стыль жыцця
Атрымаць кароткую спасылку
3220

Увесь тэхналагічны працэс вырабу прысмакаў асабіста пракантралюе равін.

МІНСК, 20 сне — Sputnik. Кашэрны зефір і халву пачнуць выпускаць на бабруйскім прадпрыемстве "Чырвоны харчавік", паведаміў "Вечернему Бобруйску" намеснік дырэктара па вытворчасці Валерый Пташыц.

Прадпрыемства ўжо атрымала сертыфікат ад дэпартамента кашруту пры галоўным равінаце Расіі.

Паведамляецца, што зефір выпусцяць пробнай адзінай партыяй. Яна адправіцца ў ЗША. Увесь тэхналагічны працэс вырабу зефіру, уключаючы загрузку сыравіны і падачу інгрэдыентаў, асабіста кантралюе равін.

Разам з тым халву можна будзе купіць у крамах Беларусі. Салодкую прадукцыю таксама збіраюцца пастаўляць у ЗША і Ізраіль.

"Кашэрнасць прадукту, вядома, адаб'ецца на яго кошце. Рэцэпт не мяняецца, але трэба выкарыстоўваць строга вызначаныя спецыі і фарбавальнікі, менавіта за кошт іх халва і падаражэе", — сказаў Валерый Пташыц.

Выданне адзначае, што пры вырабе халвы равін прысутнічаць не будзе. Знайсці кашэрны прадукт на прылаўку крамы можна будзе па апазнавальных знаках на ўпакоўцы — літарах "КР" у крузе.

Тэги:
халва, зефир, кошерные продукты, кашрут, Бабруйск, Ізраіль, ЗША, Беларусь

Галоўныя тэмы