Фотафакт: беларусы нарыхтоўваюць бярозавы сок

© Sputnik / Альфред МикусНарыхтоўка бярозавага сока
Нарыхтоўка бярозавага сока - Sputnik Беларусь
Падпісацца
Бярозавы сок – адзін з самых любімых беларускіх напояў. Карысны і смачны, яго нарыхтоўваюць вясной, каб потым ужываць цэлы год.

Нарыхтоўка бярозавага соку – асаблівая традыцыя, якая існуе на Беларусі здаўна. Кожную вясну людзі збіраюць напой з унікальнымі якасцямі, каб ласавацца ім цэлы год.

© Sputnik / Альфрэд МікусНарыхтоўка бярозавага сока
Фотафакт: беларусы нарыхтоўваюць бярозавы сок - Sputnik Беларусь
Нарыхтоўка бярозавага сока

Бярозавік нашы продкі пілы свежым, а частку хвалі ў склеп, дадаючы туды сухія хлебныя скарыначкі. Праз некалькі дзён бярозыва квас можна было ўжываць. Асабліва смачным гэты напой быў у спёку, пасля стараннай працы ў гародзе ці на полі.

Як збіраюць бярозавы сок ў Вілейскім раёне Мінскай вобласці паназіраў карэспандэнт Sputnik Альфрэд Мікус.

Чытайце таксама:

Стужка навiн
0