02:50 22 жніўня 2017
«Радыё Sputnik»
Фота

Бярозавы сок з лімонам – як на Беларусі нарыхтоўваюць бярозавы квас

Атрымаць кароткую спасылку
10444
  • Бярозавы сок
  • Бярозавы сок
  • Бярозавы сок
  • Бярозавы сок
  • Бярозавы сок
  • Бярозавы сок
  • Бярозавы сок
  • Бярозавы сок
  • Бярозавы сок
  • Бярозавы сок
© Sputnik / Сергей Лескеть
Бярозавы сок – вельмі папулярны ў беларусаў напой.

Бярозавы квас – гэта вельмі папулярны напой у беларусаў. Яго нарыхтоўвалі і нашыя продкі, бо па сваіх уласцівасцях – гэта унікальны прадукт.

Карэспандэнт Sputnik Сяргей Ляскець адправіўся ў сядзібу ў вёсцы Даўбені Валожынскага раёна, каб паглядзець, як на Беларусі збіраюць бярозавы сок. Тут яго нарыхтоўваюць на цэлы год і захоўваюць у склепе.

Бярозавы сок змяшчае вітаміны, мінералы, вугляводы, фітанцыды, арганічныя кіслоты і вельмі карысны падчас вясновага авітамінозу.

Нашы продкі ў слоік з сокам кідалі некалькі сухіх хлебных скарыначак, і праз пару дзён квас быў гатовы. Цяпер дадаюць для закісання і густу лімон, разынкі, апельсін.

Бярозавы сок і квас асабліва папулярны ў людзей, якія вядуць здаровы лад жыцця.

Тэги:
Бярозавы сок, Сельская гаспадарка, Валожынскі раён, Мінская вобласць, Беларусь
Правілы карыстанняКаментары

Яшчэ фотастужкі

Галоўныя тэмы