14:12 22 жніўня 2017
«Радыё Sputnik»
Фота

Са смакам - у Гомелі прайшоў першы фестываль ежы

Атрымаць кароткую спасылку
5911
  • На першым гомельскім фестывалі Гарадская ежа ўсё можна было паспрабаваць, пачынаючы ад рэстаранных страў і заканчваючы вулічнай ежай.
  • Для падрыхтоўкі італьянскай піцы ў зоне ежы вырасла сапраўдная печ. Сакрэт добрага тэсту просты - соль, вада, мука і дрожджы. Усё астатняе - гэта не піца, а печыва, - тлумачыць тонкасці прафесійны кухар.
  • Самымі таннымі на свяце былі фруктовыя сіропы - па 50 капеек за шклянку.
  • Ульяна і Мікіта Зубец даведаліся пра фэст у Instagram. Брат і сястра выстаялі ў чарзе за бабуліным ліманадам. Свежа і прыемна на смак, але кошт - 3 рублі 50 капеек за паўлітра - высакавата, - заўважылі маладыя людзі.
  • Да ўдзелу ў першым фестывалі прыцягнулі гомельскія кавярні, бары, рэстараны.
  • Нягледзячы на разнастайнасць меню, стабільным попытам карысталіся хот-догі. Народная любоў, яна такая.
  • Тут можна было паспрабаваць самыя дзіўныя і незвычайныя прадукты: ад шампанскага з базіліка да бабуліных хатніх узвараў.
  • Ідэю падгледзелі ў Маскве і Кіеве, дзе арт-пікнікі праводзяцца рэгулярна
  • Першы фестываль падтрымалі 18 аб'ектаў грамадскага харчавання, зладзіўшы гамяльчанам сапраўднае свята жывата.
  • Акрамя смачна паесці, можна было паслухаць лекцыі, музыку, купіць мілую штучку ручной працы ці проста патусіць з сябрамі.
  • Тут размясціліся шматлікія зоны адпачынку.
  • За пяцьдзесят метраў ад летніх закусачных лектары з народа казалі аб здаровым харчаванні і вучылі правільна заварваць зялёную гарбату. Свабодных месцаў у аўдыторыі не было.
  • У зоне рамеснікаў можна было пагутарыць з дызайнерамі адзення. Таццяна Кушнярова рызыкнула выставіць на продаж аўтарскія сукенкі і джынсы. Праз дзве гадзіны пасля адкрыцця фестывалю вітрына прыкметна апусцела.
  • Арганізатары плануюць зрабіць фестываль Гарадская ежа штомесячным.
  • У фестываля цікавая будучыня, таму што ў Гомелі вельмі шмат цікавых спікераў і музыкаў, якія хочуць і гатовыя дзяліцца сваёй энергіяй, упэўнены арганізатары.
© Sputnik / Мария Амелина
На першым гомельскім фестывалі "Гарадская ежа" ўсё можна было паспрабаваць, пачынаючы ад рэстаранных страў і заканчваючы вулічнай ежай.

Пах свежапрыгатаванай ежы і сотні шчаслівых людзей. Першы гомельскі арт-пікнік "Гарадская ежа" здзіўляў меню і культурнай праграмай.

Нечаканае для Гомеля мерапрыемства прапанаваў цэнтр моды і прыгажосці "Хрустальная німфа". Ідэю падгледзелі ў Маскве і Кіеве, дзе арт-пікнікі праводзяцца рэгулярна. Першы фестываль падтрымалі 18 аб'ектаў грамадскага харчавання, зладзіўшы гамяльчанам сапраўднае свята жывата.

Як высветліў карэспандэнт Sputnik, гомельскі гастрафэст — гэта не толькі бясконцыя майстар-класы па прыгатаванню ежы, але і шматлікія зоны адпачынку, забаў і выстаў-продажаў.

Арганізатары плануюць зрабіць фестываль "Гарадская ежа" штомесячным. "У фестываля цікавая будучыня, таму што ў Гомелі вельмі шмат цікавых спікераў і музыкаў, якія хочуць і гатовыя дзяліцца сваёй энергіяй", — падкрэсліў дырэктар цэнтра моды і прыгажосці "Хрустальная німфа" Клім Андрэеў.

Тэги:
гастрофест, Арт-пикник "Городская еда", Гомель, Беларусь
Правілы карыстанняКаментары

Яшчэ фотастужкі

Галоўныя тэмы