06:42 22 жніўня 2019
«Радыё Sputnik»
  • USD2.06
  • EUR2.28
  • 100 RUB3.11
Гісторык кулінарыі Алена Мікульчык
© Sputnik Дмитрий Волотко

Мікульчык: традыцыйная беларуская куцця спрыяе амаладжэнню

Радыё
Атрымаць кароткую спасылку
Беларускія Каляды (39)
7710

Продкі сучасных беларусаў былі вельмі мудрымі - усё святочнае застолле было выбудавана так, каб не нашкодзіць арганізму, распавяла шэф-повар, эксперт беларускай кухні, гісторык кулінарыі Алена Мікульчык.

Стравы традыцыйнай беларускай кухні, у тым ліку і святочныя, валодаюць многімі карыснымі ўласцівасцямі, аб якіх часам нават не здагадваюцца сучасныя беларусы. Яскравы прыклад — традыцыйная куцця, з якой заўсёды пачыналася застолле, сказала эксперт беларускай кухні Алена Мікульчык.

"На самой справе, беларуская куцця — гэта пярлоўка, і традыцыйна пярлоўка гатуецца вельмі доўга. Яна замочваецца на 12 гадзін, і потым яшчэ некалькі гадзін гатуецца ў печы. Гэта страва спрыяе выпрацоўцы калагена, то бок калі ўвесь час ужываць куцьцю, то гэта эфект амаладжэння. Традыцыйная куцця — гэта сімвал бясконцасці быцця", — распавяла Мікульчык.

Напрыканцы застолля традыцыйна падаваўся аўсяны кісель. Нашы продкі пілі яго, у тым ліку, і для таго, каб нейтралізаваць усе наступствы святочнага застолля для арганізма.

"Аўсяны кісель — гэта адзіны прадукт славянскай кухні, прызнаны афіцыйнай медыцынай як сродак лячэння і прафілактыкі шматлікіх захворванняў, ён спрыяе паляпшэнню імунітэту, умацаванню здароўя і самае галоўнае — пахуданню", — сказала шэф-повар.

Каментар шэф-повара, эксперта беларускай кухні, гісторыка кулінарыі Алены Мікульчык слухайце на радыё Sputnik Беларусь.

Тэмы:
Беларускія Каляды (39)

По теме

Беларускія Каляды
Тэги:
традыцыйная кухня, Куцця, беларуская кухня, Каляды, Алена Мікульчык, Беларусь

Галоўныя тэмы