09:10 17 снежня 2017
«Радыё Sputnik»
Дзеці на экскурсіі на вытворчасці снэкаў

Вытворца чыпсаў: сваім дзецям не дазваляю іх есці

© Фото: предоставлено организаторами
Грамадства
Атрымаць кароткую спасылку
30 0 0

Найбуйнейшы беларускі вытворца чыпсаў і снэкаў паказаў дзецям сваю вытворчасць і расказаў усю праўду пра сваю прадукцыю, у прэс-туры прыняў удзел самы юны спецкор Sputnik.

Святлана Ліцкевіч, Sputnik.

Юных карэспандэнтаў запрасілі на прадпрыемства, на якім марыць пабываць кожнае дзіця — на вытворчасць чыпсаў. Нагодай стаў пачатак выпуску новых батончыкаў для дзяцей.

Дзецям і іх бацькам-журналістам паказалі вытворчасць, правялі па цэхах, распавялі пра ўсе тонкасці выпуску снэкаў.

Са слоў кіраўніка прадпрыемства Сяргея Мета, сённяшняму дзіцяці дагадзіць няпроста. Таму што трэба зрабіць і салодкае і карыснае, што само па сабе мала сумяшчальна. Таму новы батончык для дзяцей — гэта не толькі яркая ўпакоўка і пацешнае жабяня на ёй (дырэктар выдаў працяглы "Квак", дэманструючы дакладнае маркетынгавае пападанне — назва новага прадукта вельмі падобна на гукі, якія выдае жаба — Sputnik), але і пастаяннае супрацоўніцтва са спецыялістамі па здаровым харчаванні.

Корреспондент Sputnik, 7-летний Степан не стеснялся задавать вопросы
© Фото: предоставлено организаторами
Карэспандэнт Sputnik 7-гадовы Сцяпан не саромеўся задаваць пытанні

 

 

 

 

"Цяпер ужо ніхто не стане купляць дзецям прысмакі, нашпігаваныя цукрам, кансервантамі і глутаматамі", — перакананы Сяргей Мета.

Таму ў новым батончыку, які зроблены са злакаў і карамелі, усяго гэтага няма, затое ёсць карысны прабіотык — лактулоза, вітаміны і кальцый. А ў пацверджанне карыснасці вытворца прывёў жалезны аргумент — новы батончык нават уключылі ў асартымент камбінатаў школьнага харчавання.

Але пытанні юных дапытлівых наведвальнікаў, так ці інакш, увесь час круціліся каля забароненага для многіх прысмака — чыпсаў.

"Бацькі кажуць, што чыпсы шкодныя, а чаму вы іх тады выпускаеце?" — адкрыта спытаў спецыяльны карэспандэнт Sputnik, 7-гадовы Сцяпан.

Перад ім на стале стаялі садавіна, батончыкі мюслі і іншыя карысныя рэчы. Але ён ужо знайшоў пачак з чыпсамі і паціхеньку еў іх — фармат канферэнцыі гэта дазваляў.

"Твае бацькі кажуць слушна — для дзяцей чыпсы сапраўды не карысныя. І есці іх можна не часцей чым раз на тыдзень. А лепш не есці зусім — гэта прадукт, які можна пазначыць"18+ ". Бачыў, што цяпер перад пачаткам фільмаў з'яўляецца такі надпіс? Вось і на чыпсах такі можна ставіць. Мы выпускаем гэты малакарысны, але любімы многімі прадукт для дарослых. У мяне чацвёра дзяцей, старэйшыя ўжо вялікія, яны чыпсы ядуць, але не часта, а вось маленькім дзецям я іх есці не дазваляю ", — кіраўнік капанні быў нечакана шчыры з дзецьмі.

Дети не только попробовали батончики, но и сделали их сами
© Фото: предоставлено организаторами
Дзеці не толькі паспрабавалі батончыкі, але і зрабілі іх самі

На Сцяпана такія сумленныя размовы не рабілі належнага ўражання: пагадзіўшыся са словамі Сяргея Мета, ён працягваў есці чыпсы.

Дзеці яшчэ доўга распытвалі вытворцу аб надзённым: чаму суперкарысная брокалі такая нясмачная, а сухарыкі і чыпсы так смачныя? Ці можна есці чыпсы ўпотай ад мамы? Калі, нарэшце, прыдумаюць такі снэк, які будзе і смачным, і карысным — і каб мог замяніць ранішнюю кашу?

"А вось я вам абяцаю — праз год мы сустрэнемся на прэзентацыі менавіта такога прадукта — сняданка, які будзе і смачным, і карысным, і ў класнай упакоўцы. Мы над гэтым ужо працуем", — запэўніў на развітанне Сяргей Мета.

Руководитель компании Сергей Метто легко нашел общий язык с детьми
© Фото: предоставлено организаторами
Кіраўнік кампаніі Сяргей Мета лёгка знайшоў агульную мову з дзецьмі

Задаволеныя дзеці абмяркоўвалі ўражанні, а бацькі-журналісты, якія іх суправаджалі, казалі пра сваё: напэўна, часам усё ж варта дазваляць есці і забароненыя чыпсы.

"Мая сяброўка забараняла іх дачцы вельмі строга да таго часу, пакуль не ўбачыла, як малая ўпотай выцягвае са скрыні недаедзеныя кімсьці чыпсы", — падзялілася адна мама.

І ўсе аднадушна прыйшлі да высновы, што пакрысе дазваляць ўсё-ткі трэба. Хоць бы дзеля таго, каб забаронены плод не быў так салодкі.

Тэги:
Вытворчасць прадуктаў харчавання, Мінск, Беларусь
Правілы карыстанняКаментары

Галоўныя тэмы