Бармэн: чыноўнікам бы часцей выбірацца ў бары, каб не думаць Дастамі

© Sputnik / Марина СеребряковаУ бары "Хуліган"
У бары Хуліган - Sputnik Беларусь
Падпісацца
Старшы бармэн "Хулігана" распавёў Sputnik аб праверцы рабочай групы Мінгарвыканкама ў гэтыя выходныя.

МІНСК, 13 сне — Sputnik. Чыноўнікі Мінгарвыканкаму прайшліся з праверкай па Мінскіх барах і клубах і засталіся вельмі ўражаныя начным жыццём Мінска. Гэтыя ўражанні падрабязна распавяло інфармацыйнае агенцтва "Минск-Новости": "У бары было даволі шматлюдна. Гуртком размясцілася мужчынская кампанія. Чулася англійская мова".

Навагоднія падарункі - Sputnik Беларусь
Санслужбы Міншчыны ўзмацняюць кантроль за перадсвяточным гандлем

Ці засталіся гэтак жа ўражаныя візітам рабочай групы Мінгарвыканкама супрацоўнікі ўстаноў, якія яны інспектавалі, карэспандэнт Sputnik высветліла ў старэйшага бармэна "Хулігана" Мікалая Лабаценка.

"У цэлым правяраючыя паводзілі сябе даволі карэктна. Але палку часам перахілялі: вельмі прыкметна была высакамернасць, асабліва з боку прадстаўніка падатковай. Я, вядома, усё разумею, рабят выцягнулі ў выходны дзень папрацаваць ноччу, але трэба ж яшчэ і людзьмі заставацца пры ўсім гэтым. Мы ж ім дрэннага нічога не зрабілі. А з іх боку — ні добры дзень, ні да пабачэння…" — распавёў карэспандэнту Sputnik Лабаценка.

Ніякіх сур'ёзных парушэнняў інспекцыя не выявіла — хіба што павышаную тэмпературу ў халадзільніку з дэсертамі на пару градусаў. Але супрацоўнікі растлумачылі, што з-за вялікай колькасці гасцей даводзіцца ўвесь час адкрываць і зачыняць халадзільнік, каб дастаць дэсерты. Інспекцыя пагадзілася з аргументам.

Лабаценка распавёў, што сярод правяраючых сустрэў шмат знаёмых твараў — праўда, не таму, што ў групе шмат заўсёднікаў бара.

"З планавымі праверкамі часам прыходзяць, твары знаёмыя. А ў якасці наведвальнікаў ніколі іх тут не бачыў. Магчыма, ім часцей варта выбірацца куды-небудзь, а не думаць Дастамі і санпінамі. Бо ў загадчыцы гігіены харчавання наўрад ці дома прамаркіраваныя прадукты ў лядоўне, ды і ежу яна не рыхтуе ў пальчатках. Усе мы людзі, і трэба ставіцца да такіх рэчаў з разуменнем", — упэўнены бармэн.

Па прафесіі Лабаценка лекар, скончыў медыка-прафілактычны факультэт у БДМУ. Нядоўга папрацаваўшы ў медыцыне, сышоў у сферу гасціннасці і адкрыў свой бізнэс.

"На ўсёй постсавецкай прасторы даволі строгія санітарныя нормы. Нават у Еўропе і ЗША многія рэчы апушчаны. Хачу заўважыць, што ўзровень падрыхтоўкі барменаў у Мінску вельмі высокі. Гэта кажуць неаднаразовыя перамогі нашых хлопцаў на міжнародных конкурсах", — рэзюмаваў суразмоўца Sputnik.

"Буйных парушэнняў не знайшлі", — рэзюмавалі чыноўнікі Мінгарвыканкама і працягнулі інспектаваць іншыя бары горада.

Стужка навiн
0