МІНСК, 9 чэр — Sputnik. Усе мінскія аб'екты грамадскага харчавання павінны мець на сваіх меню старонку з стравамі беларускай нацыянальнай кухні — адпаведнае распараджэнне даў намеснік старшыні Мінскага гарвыканкама Андрэй Дамарацкі, паведамілі Sputnik ў кіраваннем гандлю і паслуг выканкама.
Новаўвядзенне не закране рэстаранаў і кафэ, якія спецыялізуюцца на падрыхтоўцы страў нацыянальных кухняў іншых народаў.
"Намеснікам старшыні Мінскага гарвыканкама Андрэем Дамарацкім дадзена даручэнне ўсім суб'ектам гаспадарання г. Мінска, якія ажыццяўляюць дзейнасць у сферы грамадскага харчавання, забяспечыць у сваіх аб'ектах абавязковае наяўнасць у меню старонкі страў беларускай нацыянальнай кухні", — гаворыцца ў паведамленні.
Там таксама адзначаецца, што дадзенае распараджэнне накіравана на павышэнне якасці абслугоўвання насельніцтва і гасцей сталіцы, папулярызацыю беларускай нацыянальнай кухні і захаванне традыцый паўнавартаснага гарачага харчавання.
Адначасова Мінскі гарвыканкам звярнуўся ў Мінгандлю з хадайніцтвам замацаваць дадзеную ініцыятыву на заканадаўчым узроўні.
У Мінску ўжо сталі традыцыяй Тыдня беларускай кухні, якія праходзяць па правілах — адзіная рэцэптура, тэхналогія і кошт незалежна ад тыпу і класа аб'екта. Шэсць такіх тыдняў прайшлі ў верасні і снежні 2013 года, у лютым-сакавіку, жніўні і лістападзе 2014 года, а таксама ў лютым 2015 года. Чарговая тыдзень пачалася 8 чэрвеня.
Раней ва ўпраўленні гандлю і паслуг Мінгарвыканкама Sputnik паведамілі, што Мінску функцыянуе каля 40 буйных рэстаранаў і кафэ, якія спецыялізуюцца на беларускай кухні. Плануецца, што для павелічэння колькасці падобных устаноў ўлады дадуць рэстаратара прэферэнцыі ў частцы арэнды пры адкрыцці рэстаранаў.