У асабліва спякотныя дні мінчане з’ядаюць да 60 тон марожанага

© Flickr / Club Med UKДзеці з марозівам
Дзеці з марозівам - Sputnik Беларусь
Падпісацца
У спякоту жыхары сталіцы аддаюць перавагу замарожаным дэсертам, у звычайныя дні – пламбіру.

МІНСК, 13 чэр — Sputnik. Жыхары Мінска ў асабліва гарачыя дні лета за дзень з'ядаюць да 60 тон марожанага, паведамілі Sputnik ў Галоўным упраўленні спажывецкага рынку Мінскага гарвыканкама.

Штучна марозівам ў сталіцы гандлююць больш за тысячу стацыянарных прадпрыемстваў гандлю і грамадскага харчавання. За год сярэднестатыстычны мінчук купляе каля 4 кілаграмаў марожанага.

"Калі сярэднядзённая рэалізацыя марожанага ў Мінску ў асенне-зімовы перыяд складае каля 15 тон, то ў вяснова-летні — да 40 тон, у асабліва гарачыя дні — да 60 тон", —сказалі ў кіраванні.

Там таксама падкрэслілі, што ў гарачыя летнія дні змяняецца структура продажаў марожанага: калі ў звычайныя дні мінчане аддаюць перавагу пламбіру, удзельная вага якога ў продажах складае да 80%, то ў спякоту — замарожаныя дэсерты: "Фруктовы лёд", "Пламбір класічны ў абалонцы з фруктовага лёду",  "Летні" і "Пінгвін".

Ва ўпраўленні паведамілі, што на рынку сталіцы прысутнічае да 20 вытворцаў марожанага, аднак асноўным пастаўшчыком з'яўляецца "Мінскі холадакамбінат №2".

Стужка навiн
0