МІНСК, 10. Лют — Sputnik. Усе беларускія прадпрыемствы гандлю з 10 сакавіка 2016 года абавязаны мець у продажы чыпсы з сырой бульбы, такое патрабаванне замацавана пастановай міністэрства гандлю №6 ад 9 лютага 2016 года, паведамілі Sputnik у Мінгандлю.
Традыцыйна вытворцы пры вытворчасці чыпсаў выкарыстоўваюць як сырую бульбу, так і пялеты, якія вырабляюцца з бульбяной і збожжавай сыравіны шляхам сушкі і экструзіравання. Тэхналагічна вытворчасць чыпсаў з пялетаў прасцей і танней.
"Пастанова прадугледжвае ўнясенне пазіцыі "чыпсы з сырой бульбы" ў пералікі тавараў, якія падлягаюць уключэнню суб'ектамі гандлю ў асартыментныя пералікі тавараў для штучных гандлёвых аб'ектаў розных відаў і тыпаў", — паведамілі ў Мінгандлю.
Там праінфармавалі, што пастанова была апублікавана на Нацыянальным прававым інтэрнэт-партале 10 лютага і ўступае ў сілу праз месяц, гэта значыць 10 сакавіка.
У Мінгандлю таксама нагадалі, што прадпрыемствы гандлю, у выпадку змены абавязковага асартыментнага пераліку тавараў, павінны распрацаваць і зацвердзіць ўласныя новыя асартыментныя пералікі.
У Беларусі большасць вытворцаў выкарыстоўваюць для вытворчасці чыпсаў пялеты, аднак нядаўна манапаліст айчыннага рынку кампанія "Анега" пачала выпуск натуральных чыпсаў з беларускай бульбы. Ёсць яшчэ адзін вытворца такой прадукцыі — кампанія "Матальскія прысмакi".