Нямецкае піва можа выклікаць рак

© Flickr / Frederick DennstedtБочки
Бочки - Sputnik Беларусь
Падпісацца
Элементы гербіцыдаў, якія выклікаюць рак, знойдзены ў нямецкім напоі.

МІНСК, 26 лют — Sputnik. Супрацоўнікі Інстытута навакольнага асяроддзя Мюнхена падчас даследавання розных марак нямецкага піва выявілі, што ў шэрагу выпадкаў паказчыкі наяўнасці гербіцыду гліфасата перавышаюць норму ў 300 разоў.

У даследаванні адзначаецца, што нормы для піва не існуе, ёсць памежны паказчык для пітной вады (0,1 мкг / л). Даследаванне праводзілася ў снежні і студзені, для яго спецыялісты інстытута бралі піва ў звычайных супермаркетах. Усяго было пратэставана 14 гатункаў нямецкага піва.

У піве Hasseroeder Pils адзначана 29,74 мкг / л гліфасата, у піве Jever Pils: 23,04 мкг / л, у піве Warsteiner Pils: 20,73 мкг / л, у Radeberger Pilsner: 12,01 мкг / л. У астатніх марках напояў рэчыва было выяўлена менш. Адзначаецца, што па дадзеных СААЗ гліфасат можа правакаваць рак.

"Рэчыву, якое, верагодна, валодае здольнасцю правакаваць рак, няма чаго рабіць ні ў піве, ні ў нашым арганізме", — цытуе інстытут прадстаўніка арганізацыі Сафію Гуттенбергер, якая заклікала вытворцаў піва растлумачыць, як гэта рэчыва трапляе ў піва.

"Мы заклікаем бровары як след праверыць прадукты і інгрэдыенты. Яны павінны выявіць, якім чынам гліфасат мог патрапіць у піва, і запэўніць на будучыню, што іх прадукцыя будзе вольная ад слядоў пестыцыдаў", — сказала яна.

У сваю чаргу, у дзяржаўным Федэральным інстытуце даследаванні рызык BfR лічаць, што небяспекі для здароўя няма. "Каб атрымаць рэлевантныя для здароўя аб'ёмы гліфасата, дарослы чалавек павінен выпіць у дзень каля 1 000 літраў піва", — завілі ў інстытуце тэлеканалу N-24.

Стужка навiн
0