МІНСК, 5 мая — Sputnik. На базе навукова-практычнага цэнтра НАН Беларусі па земляробству ў Жодзіна адбылося адкрыццё першага Міжнароднага хлебнага форуму з удзелам прадстаўнікоў ЕС, навуковых і вытворчых арганізацый Рэспублікі Беларусь, паведамляецца на сайце НАН РБ.
У мерапрыемстве бяруць удзел больш за 100 айчынных і замежных спецыялістаў у галіне селекцыі, насенняводства і перапрацоўкі збожжа, выпуску хлеба і хлебабулачных вырабаў.
На форуме абмяркуюць актуальныя пытанні вытворчасці збожжа, яго якасныя паказчыкі, кантроль пры прыёмцы на збожжаперапрацоўчыя прадпрыемствы, інавацыйныя рашэнні ў галіне вызначэння якасці збожжа і мукі. Прадметам дыскусіі стануць перадавыя тэхналогіі ў хлебапячэнні, якія прэзентуюць нямецкія і французскія кампаніі.
Форум адбываецца пад эгідай Нацыянальнай акадэміі навук Беларусі і Міністэрства сельскай гаспадаркі і харчавання Рэспублікі Беларусь.