Адкрыўся першы Міжнародны хлебны форум

© Sputnik / Виктор ТолочкоСацыяльная рэклама
Сацыяльная рэклама - Sputnik Беларусь
Падпісацца на
НовостиTelegram
Першы міжнародны хлебны форуму з удзелам прадстаўнікоў ЕС, навуковых і вытворчых арганізацый Рэспублікі Беларусь пачаў сваю працу ў Жодзіна.

МІНСК, 5 мая — Sputnik. На базе навукова-практычнага цэнтра НАН Беларусі па земляробству ў Жодзіна адбылося адкрыццё першага Міжнароднага хлебнага форуму з удзелам прадстаўнікоў ЕС, навуковых і вытворчых арганізацый Рэспублікі Беларусь, паведамляецца на сайце НАН РБ.

У мерапрыемстве бяруць удзел больш за 100 айчынных і замежных спецыялістаў у галіне селекцыі, насенняводства і перапрацоўкі збожжа, выпуску хлеба і хлебабулачных вырабаў.

На форуме абмяркуюць актуальныя пытанні вытворчасці збожжа, яго якасныя паказчыкі, кантроль пры прыёмцы на збожжаперапрацоўчыя прадпрыемствы, інавацыйныя рашэнні ў галіне вызначэння якасці збожжа і мукі. Прадметам дыскусіі стануць перадавыя тэхналогіі ў хлебапячэнні, якія прэзентуюць нямецкія і французскія кампаніі.

Форум адбываецца пад эгідай Нацыянальнай акадэміі навук Беларусі і Міністэрства сельскай гаспадаркі і харчавання Рэспублікі Беларусь.

Стужка навiн
0