Анастасія Купрыянава, Sputnik
На 8 порцый нам спатрэбіцца:
- курыная грудка (дзве паляндвіцы)
- 1/2 шклянкі слівак
- 1 яйка
- 3 ст л мукі
- 1 невялікая цыбулінка
- вяршковае масла для засмажкі
- соль, спецыі па гусце
Курку рэжам маленькімі кубікамі, перасыпаем спецыямі і соллю і заліваем вяршкамі. Пакідаем марынавацца на паўгадзіны.
Парада гаспадынькі: такі марынад можа прастаяць у лядоўні некалькі гадзін, таму, згатаваўшы курачку на вячэру, можна смела пакідаць яе нанач — і раніцай у вас будзе свежая страва.
Цыбулю рэжам як мага драбней і смажым да залацістага колеру (для смажання я бяру вяршковае масла — так атрымваецца значна смачней, чым на сланечнікавым).
Парада гаспадынькі: калі вы хочаце абыйсціся без смажання, цыбулю можна проста абварыць кіпенем і даць яму добра сцячы.
Дадаём у наш марынад яйка і лук, усыпаем муку — паступова, каб не ўтварылася камякоў, старанна размешваем.
Парада гаспадынькі: такі кляр — вяршкі, мука, яйка і соль — можна скарыстаць і для абсмажвання рыбы ці адбіўных.
Далейшы ход гатавання залежыць ад вашых гастранамічных густаў. Можна выкладваць мяса на патэльню і абсмажваць з абодвух бакоў да гатовасці — прыкладна па дзесяць хвілін з кожнага боку, пад крышкай. Але калі вы хочаце атрымаць па-сапраўднаму дыетычную страву, раю запякаць курачку ў духоўцы. Такім чынам, выкладваем на крыху змазаную маслам бляху нашы порцыі.
Парада гаспадынькі: я засцілаю бляху фальгой — яе можна набыць у кожным супермаркеце і большасці прадуктовых крам. Гэта дазваляе запякаць мяса зусім без масла, не рызыкуючы, што яно намёртва папрыгарае да бляхі.
Запякаем курку цягам паўгадзіны на тэмпературы 200 градусаў да залацістага колеру. Амаль гатовае мяса можна таксама пасыпаць цёртым сырам.
Асцярожна, каб страва не развалілася, здымаем яе з бляхі лапаткай.
Падаваць з гарнiрам на ваш густ.
Смачна есці!