Фота

Балтыйская экзотыка: у Рызе эксперыментуюць з нацыянальным смакам

Падпісацца
Глядзіце ў фотастужцы Sputnik, якім можа быць шакалад ручной работы, калі за справу бяруцца крэатыўныя шакаладныя эксперыментатары.

Пакуль беларускія маркетолагі здзіўляюць спажыўца мылам, падобным да шакалада, латвійскія шакалацье робяць цуды, ствараючы асаблівы шакалад "ручной работы", які нагадвае па форме сыр і з сырным жа смакам, з жытнім хлебам, з кменам, кропам і нават з соллю.

Аксана Осіпава-Чудзінава з калегам Эвай Ратфелдэрэ былі аднымі з першых у краіне, хто стаў рабіць незвычайны шакалад і задаваць моду на шакаладную экзотыку. Яны зрабілі на невялікай вытворчасці ў Рызе шакалад, які па форме дакладна паўтарае Янаў сыр з кменам. І спакаваны ён быў гэтак жа, як і сыр. І смак шакаладу — сырны. Потым вырашылі паспрабаваць і зрабілі жоўтыя "сырныя" дражэ з арэхамі і з соллю.

Шакалад з соллю заказваюць ім нават з Ісландыі. Дасылаюць марскую соль, яе ў Рызе дадаюць у шакалад, а потым гатовы прадукт вельмі своеасаблівага густу адпраўляюць назад на радзіму вікінгаў.

"Былі і іншыя ўдалыя эксперыменты з "нацыянальнымі" смакамі. Мы зрабілі шакалад "сырнага колеру" з кропам, а да гэтага — са смакам квасу. У Прыбалтыцы вельмі любяць і хлебны суп, і хлебную слойку. Дык чаму б не зрабіць хлебны шакалад? Зрабілі!" — распавяла Аксана карэспандэнту Sputnik Латвія.

А рэдакцыя Sputnik Беларусь прапануе сваім чытачам азнаёміцца ​​з вынікамі шакаладнага эксперыменту, каб дакладна ведаць, што трэба паспрабаваць падчас бліжэйшага падарожжа ў Рыгу.

© Sputnik / Мария АмелинаБеларускія маркетолагаі даўмеліся маскіраваць мыла пад шакалад, а латышы шчыруюць над разнастайнасцю смакаў любімага ласунка.
Мыла ў выглядзе шакаладнай пліткі - Sputnik Беларусь
1/11
Беларускія маркетолагаі даўмеліся маскіраваць мыла пад шакалад, а латышы шчыруюць над разнастайнасцю смакаў любімага ласунка.
© Sputnik / Evgeniy LeshkovskiyЯнаў сыр з кменам – зараз і ў шакаладзе.
Шакалад з кменам і смакам сыра - Sputnik Беларусь
2/11
Янаў сыр з кменам – зараз і ў шакаладзе.
© Sputnik / Evgeniy LeshkovskiyНацыянальным здабыткам ў Латвіі лічыцца кмен, які дадаюць літаральна ўсюды, а галоўнае – у сыр.
Шакалад з кменам і смакам сыра - Sputnik Беларусь
3/11
Нацыянальным здабыткам ў Латвіі лічыцца кмен, які дадаюць літаральна ўсюды, а галоўнае – у сыр.
© Sputnik / Evgeniy Leshkovskiy"Мы вырашылі паэксперыментаваць – зрабілі чорны шакалад з кменам, потым – белы, дакладней – жоўты, але таксама з кменам. Жоўты колер – "сырны", – дзеліцца сакрэтамі майстэрства шакалацье.
Шакалад з кменам і кропам - Sputnik Беларусь
4/11
"Мы вырашылі паэксперыментаваць – зрабілі чорны шакалад з кменам, потым – белы, дакладней – жоўты, але таксама з кменам. Жоўты колер – "сырны", – дзеліцца сакрэтамі майстэрства шакалацье.
© Sputnik / Evgeniy LeshkovskiyШакалад з кменам і са смакам сыру ва ўпакоўцы адрозніць ад сапраўднага Янова сыру зможа толькі сапраўдны латыш.
Шакалад з кменам і смакам сыра - Sputnik Беларусь
5/11
Шакалад з кменам і са смакам сыру ва ўпакоўцы адрозніць ад сапраўднага Янова сыру зможа толькі сапраўдны латыш.
© Sputnik / Evgeniy LeshkovskiyШмат каму засмакаваў і шакалад з кавалачкамі жытняга хлеба.
Шаклад з жытнім хлебам - Sputnik Беларусь
6/11
Шмат каму засмакаваў і шакалад з кавалачкамі жытняга хлеба.
© Sputnik / Evgeniy LeshkovskiyШакалад са смакам квасу.
Шакалад са смакам кваса - Sputnik Беларусь
7/11
Шакалад са смакам квасу.
© Sputnik / Evgeniy LeshkovskiyЗімой, пад Каляды, калі ўсе купляюць пярцовае печыва піпаркукас, суразмоўцы Sputnik выпусцілі такі ж шакалад.
Шакалад са смакам Раства - Sputnik Беларусь
8/11
Зімой, пад Каляды, калі ўсе купляюць пярцовае печыва піпаркукас, суразмоўцы Sputnik выпусцілі такі ж шакалад.
© Sputnik / Evgeniy LeshkovskiyА яшчэ двухкілаграмовыя шакаладкі з арэхамі, курагой, сухафруктамі – і са “смакам" Раства.
Шакалад са смакам Раства - Sputnik Беларусь
9/11
А яшчэ двухкілаграмовыя шакаладкі з арэхамі, курагой, сухафруктамі – і са “смакам" Раства.
© Sputnik / Evgeniy LeshkovskiyУ некаторых рука не падымаецца пакласці ў рот шакаладнае дражэ з сапраўдным золатам, звычайна іх трымаюць дома, на паліцах у слоічку – для ўпрыгожвання інтэр'еру і на здзіўленне гасцям.
Дражэ з арэхамі ў сапраўдным золаце - Sputnik Беларусь
10/11
У некаторых рука не падымаецца пакласці ў рот шакаладнае дражэ з сапраўдным золатам, звычайна іх трымаюць дома, на паліцах у слоічку – для ўпрыгожвання інтэр'еру і на здзіўленне гасцям.
© Sputnik / Evgeniy LeshkovskiyАксана Осіпава-Чудзінава (справа) і Ева Ратфельдэр – шакаладныя эксперыментатары Латвіі.
Аксана Осіпава-Чудзінава (справа) і Ева Ратфельдэр – шакаладныя эксперыментатары Латвіі. - Sputnik Беларусь
11/11
Аксана Осіпава-Чудзінава (справа) і Ева Ратфельдэр – шакаладныя эксперыментатары Латвіі.
Стужка навiн
0