Анастасiя Купрыянава, Sputnik.
Для таго каб спячы гэты пірог, трэба зусім няшмат часу: выдаткаваўшы паўгадзіны ўвечары, да ранішняй кавы вы атрымаеце найсмачнейшы дэсерт.
Для жэлейнага пірага вам спатрэбяцца:
- 200 г печыва
Гэты пірог можна рабіць у некалькі этапаў, прытым кожны адніме ў вас усяго дзесяць-пятнаццаць хвілін.
Першае, што патрэбна — нагрэць сок (у мяне — вішнёвы), але не даводзіць яго да кіпення.
Гарачым сокам заліваем жэлацін, каб ён набрыняў і распусціўся.
Парада гаспадынькi: калi жэлацін не распусціўся як след, трэба працэдзiць сок праз
Ягады трэба старанна прамыць (для свайго пірага я ўзяла чарэшню), выдаліць костачкі і засыпаць цукрам. У дадатак можна ўліць 1-2 лыжкі каньяку і пакінуць ягады настаяцца, пакуль распускаецца і астывае жэлацін.
Пакуль пакінем будучае жэле і начынне і зробім цеста. Яно гатуецца прасцей простага: печыва трэба як след здрабніць — у ступцы, блендары, а то і папросту раскачаць качалкай на дошцы.
Дадаем у печыва масла (можна яго папярэдне растапiць) і старанна вымешваем; масла не павінна быць занадта шмат — досыць, каб печыўнае крошыва стала з выгляду тлустым і пачало зліпацца.
Выкладзем атрыманае крохкае цеста ў форму для пірага, добра ўтаўчом яго ў форму, а зверху высыпем ягады і заліем іх астуджаным жэле.
Пірог пакінем на холадзе на 6-8 гадзін — пакуль не застыне жэле. Зручна зрабіць пірог звечара і да раніцы прыбраць яго ў лядоўню.
Смачна есцi!