МІНСК, 2 вер — Sputnik. Сапраўднасць мёду можна пацвердзіць па характэрных прыкметах і пры дапамозе некалькіх хітрасцяў, распавяла Sputnik начальнік Рэспубліканскага кантрольна-выпрабавальнага комплексу па якасці і бяспецы прадуктаў харчавання НПЦ НАН Беларусі па харчаванні Ірына Пачыцкая.
Sputnik працягвае адказваць на розныя пытанні, якія хвалююць беларусаў.
Чытач Сямён пацікавіўся тым, як можна вызначыць "натуральнасць" мёду. Пытанне становіцца асабліва актуальным увосень, таму мы звярнуліся з ім да спецыялістаў.
"Мёд — досыць складаны прадукт, ёсць шмат спосабаў праверыць яго сапраўднасць. Найбольш дакладна, вядома, можна даведацца ў лабараторных умовах пра тое, ці з'яўляецца ён натуральным", — адзначыла Пачыцкая.
Спецыяліст адказала і пра самыя яркія прыкметы падробленага мёду: у яго незвычайная кансістэнцыя і колер, а таксама ён можа гарчыць.
"Ці дабаўлялі ў мёд крухмал для гушчыні, можна праверыць пры дапамозе ёду — ад кроплі мёд адразу ссінее. Калі ж мёд быў занадта жыдкі, то тут два варыянты: або ён падроблены, або занадта малады, яшчэ не даспелы", — патлумачыла эксперт. Сапраўдны мёд, адзначыла Пачыцкая, павінен ліцца бесперапынным струменем і "складацца" на паверхні.
Калі ж ён паводзіць сябе інакш — гэта таксама нагода ўсумніцца ў сапраўднасці прадукту.
Калі ў вас ёсць пытанні, на якія вы ніяк не можаце знайсці адказ, напішыце на электронны адрас office@sputnik.by (з пазнакай "Окей, Sputnik"), у нашы акаўнты ў сацыяльных сетках — Twitter, Facebook або Вконтакте.
Sputnik абавязкова дапаможа разабрацца.