Відэа

Яйкі пашот: як прыгатаваць папулярны французскі сняданак

Падпісацца на
НовостиTelegram
Сусветны дзень яйка адзначаецца ў другую пятніцу кастрычніка. Глядзіце на відэа, як рыхтуюць сняданак арыстакратаў – папулярную ў Францыі страву яйка пашот.

Яйкі выкарыстоўваюцца ў кулінарыі многіх краін свету, акрамя таго, папулярнасць яек узрасла з уваходам у моду дыетычнага харчавання. Напярэдадні свята Sputnik Казахстан паназіраў, як гатуюць адну са страў, дзе яйкі з'яўляюцца асноўным інгрэдыентам.

Слова "пашот" утварылася ад французскага "poche", што ў перакладзе азначае "як кішэня". Спосаб прыгатавання стравы вельмі няпросты і патрабуе пэўнага досведу, каб краі атрымаліся амаль ідэальнымі і жаўток захаваў сярэднюю гушчыню.

Шэф-кухар аднаго з кафэ Астаны Саід Валіеў прыгатаваў страву па рэцэпце італьянскага кухара.

Стужка навiн
0