Дзесяць новых кацянят леапарда заўважана ў нацпарку Прымор'я

© Photo : Национальный парк "Земля леопарда"Кацяня леапарда
Кацяня леапарда - Sputnik Беларусь
У "Кедравай Падзі" здаўна жыве самая рэдкая буйная котка планеты – далёкаўсходні леапард.

МІНСК, 14 кас — Sputnik. Колькасць далёкаўсходняга леапарда працягвае расці: яшчэ 10 кацянят было зарэгістравана на Далёкім Усходзе Расіі, у Прымор'і, на тэрыторыі нацыянальнага парку "Зямля леапарда" ў 2016 годзе, паведаміў журналістам прэс-сакратар парку Іван Ракаў.

У гэтыя дні адзначае стагоддзе запаведнік "Кедравая Падзь", які ўваходзіць у склад "Зямлі леапарда".

"Пасля нашага вялікага прарыву, калі нам удалося давесці колькасць котак з 30 да 80, у нас цяпер стабільная колькасць, якая мае велізарную тэндэнцыю да росту. Леапарды плодзяцца, летась мы зафіксавалі 16 леапардаў, маленькіх кацянят, і сёлета яшчэ 10", — распавёў Ракаў.

Прадстаўнік нацпарка растлумачыў, што навукоўцы не ўлічваюць колькасць кацянят у афіцыйнай статыстыцы папуляцыі леапарда, якая сёння налічвае каля 80 асобін, так як у дзікай прыродзе не ўсе кацяняты могуць выжыць.

© Photo : Национальный парк "Земля леопарда"У нацпарку Прымор"я заўважана дзесяць маленькіх кацянят леапардаў
Десять новых котят леопарда замечено в нацпарке Приморья - Sputnik Беларусь
У нацпарку Прымор"я заўважана дзесяць маленькіх кацянят леапардаў

Усяго за апошнія паўтара года колькасць рэдкіх котак у нацпарку "Зямля леапардаў" павялічылася на 10 тыгранятаў і 26 кацянят леапарда.

Біясферны запаведнік "Кедравая Падзь" быў утвораны ў 1916 годзе. Сёння ён уваходзіць у склад нацыянальнага парку "Зямля леапарда" і мае асаблівы статус біясфернага рэзервата ЮНЕСКА. Тэрыторыя запаведніка, якая не была закранутая апошнім аблядненнем, адрозніваецца багатай разнастайнасцю флоры і фауны, многія расліны з'яўляюцца эндэмікамі.

У "Кедравай Падзі" здаўна жыве самая рэдкая буйная кошка планеты — далёкаўсходні леапард. Зараз гаспадаром гэтых месцаў лічыцца леапард Тайфун. Апроч таго, тут рэгулярна фіксуецца камерамі леапардэса Бэры і безыменныя самкі Leo 73F і Leo 86F.

Стужка навiн
0
Спачатку новыяСпачатку старыя
loader
У эфіры
Заголовок открываемого материала
Міжнародны
InternationalEnglishАнглійскіMundoEspañolІспанскі
Еўропа
DeutschlandDeutschНямецкіFranceFrançaisФранцузскіΕλλάδαΕλληνικάГрэчаскіItaliaItalianoІтальянскіČeská republikaČeštinaЧэшскіPolskaPolskiПольскіСрбиjаСрпскиСербскіLatvijaLatviešuЛатышскіLietuvaLietuviųЛітоўскіMoldovaMoldoveneascăМалдаўскіБеларусьБеларускiБеларускі
Закаўказзе
АҧсныАҧсышәалаАбхазскіԱրմենիաՀայերենАрмянскіAzərbaycanАzərbaycancaАзербайджанскіХуссар ИрыстонИронауАсецінскіსაქართველოქართულიГрузінскі
Бліжні Усход
Sputnik عربيArabicАрабскіTürkiyeTürkçeТурэцкіSputnik ایرانPersianФарсіSputnik افغانستانDariДары
Цэнтральная Азія
ҚазақстанҚазақ тіліКазахскіКыргызстанКыргызчаКіргізскіOʻzbekistonЎзбекчаУзбекскіТоҷикистонТоҷикӣТаджыкскі
Усходняя і Паўднёва-Усходняя Азія
Việt NamTiếng ViệtВ'етнамскі日本日本語Японскі俄罗斯卫星通讯社中文(简体)Кітайскі俄罗斯卫星通讯社中文(繁体)Кітайскі
Паўднёвая Амерыка
BrasilPortuguêsПартугальскі