Беларускі і італьянскі кулінарныя каледжы стануць партнёрамі

© Photo : Сергей Балай, БелаПАНГрысіні, італьянскія хлебныя палачкі
Грысіні, італьянскія хлебныя палачкі - Sputnik Беларусь
Падпісацца
Пасля падпісання партнёрскай дамовы з італьянскім прафесійным інстытутам імя Ermanegildo Zegna ў гомельскім каледжы кулінарыі адкрыецца бар-лабараторыя.

МІНСК, 22 ліс — Sputnik. Пагадненне паміж Дзяржаўным прафесійным інстытутам імя Ermanegildo Zegna і Гомельскім каледжам кулінарыі падпішуць сёння.

Bon Appetit: Сусветны тыдзень італьянскай кухні пачаўся ў Мінску - Sputnik Беларусь
Відэа
Bon Appetit: Сусветны тыдзень італьянскай кухні пачаўся ў Мінску

"Такія пагадненні спрыяюць кансалідацыі, умацаванню і развіццю партнёрскіх пагадненняў паміж навучальнымі ўстановамі Італіі і Беларусі, а таксама пераемнасці праектаў супрацоўніцтва", — распавялі Sputnik у пасольстве Італіі.

Падпісанне пагаднення адбудзецца ў рамках Сусветнага тыдня італьянскай кухні, які праходзіць у Мінску з 21 па 27 лістапада.

У якасці першага мерапрыемства ў рамках пагаднення стане адкрыццё ў Гомельскім каледжы кулінарыі бара-лабараторыі. Плануецца, што гэта зробіць магчымым выкладанне ў каледжы новага прадмета.

Дарэчы, італьянскія кухары і беларускія студэнты супрацоўнічаюць ужо не першы год. На працягу двух гадоў ажыццяўляўся адукацыйны абмен паміж студэнтамі гэтых двух навучальных устаноў.

Акрамя таго, знакаміты шэф-повар італьянскага паходжання Іньяцыа Роза ў Беларусі нярэдка прыязджае з майстар-класамі ў Баранавіцкі каледж, таксама даючы беларусам магчымасць пазнаёміцца ​​з італьянскай кухняй бліжэй.

Стужка навiн
0