У студыі радыё Sputnik Беларусь шэф-повар, эксперт беларускай кухні Алена Мікульчык расказала, як правільна прыгатаваць дранікі і якія яны бываюць. Галоўнае — ніякай мукі!
Дранікі лічацца ледзь не грунтам беларускай кухні. На самой справе, бліны з бульбы можна сустрэць па ўсім свеце, усюды, дзе яе ядуць — ад Лацінскай Амерыкі да Паўночнай Еўропы. Аказваецца, што ў Беларусі дранікі з'явіліся адносна нядаўна, у першай палове XIX стагоддзя. Магчыма, дранікі прыйшлі з нямецкай ці габрэйскай кухні. Але разнастайнасць беларускіх рэцэптаў уражвае.
Алена Мікульчык распавяла, што дранікі бываюць бедныя і багатыя, што такое "таркаванец", і адкуль узяліся "калдуны". А таксама давяла, што нельга дадаваць у сапраўдныя дранікі і на чым іх насамрэч трэба смажыць.
Слушныя парады на ўсе выпадкі жыцця — у праграме Вячаслава Шарапава і Аляксандра Крывашэева.
"Спытай мяне як" — праграма, якая дапаможа адказаць на большасць пытанняў, якія штодня паўстаюць перад намі. Вядучыя Аляксандр Крывашэеў і Вячаслаў Шарапаў звяртаюцца за парадамі да лепшых спецыялістаў у розных галінах. Яны распавядуць, як паводзіцца ў той ці іншай сітуацыі.