Радыё

Беларуская кухня: пячыста, жур і гусь па-чорнаму на Каляды

© SputnikЭксперт беларускай кухні і кулінарны крытык Алена Мікульчык.
Эксперт беларускай кухні і кулінарны крытык Алена Мікульчык. - Sputnik Беларусь
Падпісацца
Эксперт па беларускай нацыянальнай кухні Алена Мікульчык расказала радыё Sputnik Беларусь пра тое, што беларусам варта прыгатаваць на Каляды.
Белорусская кухня: печисто, жур и гусь по-черному на Рождество

Алена Мікульчык не толькі распавяла пра ўнікальныя стравы зімовай беларускай кухні, але і пачаставала вядучага радыё Sputnik Беларусь традыцыйнай беларускай закускай — яблычным сырам.

Беларуская кухня, насуперак ходкай думцы, адрозніваецца збалансаванай і прадуманай разнастайнасцю. На прыкладзе беларускага каляднага меню мы можам у гэтым пераканацца.

"На стале павінна быць абавязкова 12 страў — па колькасці каляндарных месяцаў ці па ліку апосталаў. У гэтым галоўны сакральны сэнс каляднага застолля", — распавяла шэф-кухар.

Яна распавяла, што каляднае застолле заўсёды пачынаецца з куцці, а сканчаецца заўсёды аўсяным кісялём. "Гэта эліксір здароўя і прыгажосці, а таксама прыродны касметолаг", — кажа Алена.

Поўную версію размовы слухайце ў аўдыёзапісе радыё Sputnik Беларусь.

Стужка навiн
0