Я люблю буракі ў любых праявах — вараныя, марынаваныя, тушоныя. Але гэты рэцэпт мне спадабаўся арыгінальнасцю падачы і кантрасным зместам: чырвонае і белае, салодкае і салёнае. Эфектна і нічога лішняга, не кажучы ўжо пра карысць для здароўя.
Нам спатрэбіцца:
- 150 г мяккай брынзы
- 1 гарбатная лыжка лімоннай цэдры
- 1 гарбатная лыжка лімоннага соку
- долька часнаку
- буракі конусападобныя
- Соль, перац, свежая зеляніна па гусце
- Шпажкі для сервіроўкіскладаем у каструлю. Дадаем сталовую лыжку цукру і заліваем варам, такім чынам буракі прыгатуюцца хутчэй і не страцяць свае смакавыя якасці і яркасць. Гатовыя буракі на хвілін 20 заліваем халоднай вадой, даем астыць і чысцім. Наразаем буракі таўшчынёй да 5 міліметраў. Часнок чысцім і здрабняем. З лімона здымаем цэдру і выціскаем сок.
© Sputnik / Людмила ЯнковскаяБурачная "елачка" - салата з буракоў і брынзы
Бурачная "елачка" - салата з буракоў і брынзы
© Sputnik / Людмила Янковская
Шпажкі для сервіроўкі складаем у каструлю. Дадаем сталовую лыжку цукру і заліваем варам, такім чынам буракі прыгатуюцца хутчэй і не страцяць свае смакавыя якасці і яркасць. Гатовыя буракі на хвілін 20 заліваем халоднай вадой, даем астыць і чысцім. Наразаем буракі таўшчынёй да 5 міліметраў. Часнок чысцім і здрабняем. З лімона здымаем цэдру і выціскаем сок.
Брынзу
Брынзу
© Sputnik / Людмила ЯнковскаяБурачная "елачка" - салата з буракоў и брынзы
Бурачная "елачка" - салата з буракоў и брынзы
© Sputnik / Людмила Янковская
выкладваем у міску, дадаём сок лімона, цэдру, здробнены часнок, перац і старанна размінаем відэльцам да атрымання аднароднай масы. На сервіравальную талерку выкладваем кружок буракоў, зверху порцыю начынкі з брынзы, накрываем кружком. Дыяметр кружкоў буракоў павінен змяншацца да верху. На
© Sputnik / Людмила ЯнковскаяБурачная "елачка" - салата з буракоў і брынзы
Бурачная "елачка" - салата з буракоў і брынзы
© Sputnik / Людмила Янковская
апошні кружок выкладаем рэшткі начыння, імітуючы заснежаную верхавіну елкі. У прынцыпе, брынза даволі ўстойлівая маса, але ўсё ж бурачную канструкцыю лепш замацаваць шпажкай для сервіроўкі. Здрабняем свежы кроп і пасыпаем ялінку зверху. Упрыгожваем талерку зелянінай, і можна падаваць да стала.
© Sputnik / Людмила ЯнковскаяБурачкая "елачка" - салата з буракоў і брынзы
Бурачкая "елачка" - салата з буракоў і брынзы
© Sputnik / Людмила Янковская
Прыемнага апетыту!