Сушы з хлеба — смачна, проста і арыгінальна, а які прастор для розных варыяцый!
Нам спатрэбіцца:
- 150 г вэнджанай стронгі або сёмгі
- 4 кавалачка хлеба для тостаў белага ці чорнага
- Сметанковы сыр "Філадэльфія"
- Зялёная салата
- Маянэз
- Кунжут
- Свежая зеляніна
Які тоставы хлеб узяць — пшанічны або жытні, выбірайце, зыходзячы са сваіх смакавых пераваг. Аржаны, напрыклад, добра спалучаецца з рыбай.
Такім чынам, бярэм дзве лустачкі хлеба, абразаем скарыначку. Хлеб павінен быць мяккі, тады будзе добра мацавацца па краях. Кожны кавалачак павінен быць таўшчынёй не больш за паўсантыметар.
Сушы з хлеба
Бяром кілімок для сушы, накрываем яго харчовай плёнкай. Кладзём хлеб на кілімок бакамі нахлестам. Накрыем зверху хлеб харчовай плёнкай і пройдземся па ім качалкай, трохі націскаючы. Асаблівая ўвага стыку лустачак, стараемся пласт выраўнаваць.
Прыбіраем харчовую плёнку зверху, ніжнюю пакуль пакідаем. На хлеб наносім пласт сметанковага сыру. Сыр лепш за ўсё спачатку добра змяшаць. Тады ён будзе лягчэй і раўнамерна намазваць на хлеб. Зверху выкладваем тонка парэзаную рыбу, а наступны пласт будзе з зеляніны, гэта можа быць лісце салаты, дробна пасечаная зеляніна цыбулі, кропу або пятрушкі.
Згортваем пласт хлеба ў шчыльны рулет пры дапамозе кілімка, як скручваюць ролы, абгортваюцца фальгой і адпраўляем на гадзіну ў халадзільнік.
Падаецца закуска так: рулет наразаецца папярок на кавалачкі, кожны кавалачак зверху ўпрыгожваецца маянэзам і пасыпаем кунжутам.
Прыемнага апетыту!