Радыё

Эксперт: мяса бабра можа стаць рэдкім дэлікатэсам

© Sputnik / Виктор ТолочкоНачальнік аддзела паляўнічай гаспадаркі Міністэрства лясной гаспадаркі Беларусі Сяргей Шастакоў
Начальнік аддзела паляўнічай гаспадаркі Міністэрства лясной гаспадаркі Беларусі Сяргей Шастакоў - Sputnik Беларусь
Падпісацца
Агучаныя ў СМІ планы па вытворчасці каўбасы і тушонкі з мяса баброў на беларускіх мясакамбінатах апынуліся некалькі перабольшанымі, хутчэй, гаворка ідзе аб далікатэсным прадукце.
Эксперт: мясо бобра может стать редким деликатесом

Ці сапраўды мяса баброў увойдзе ў рацыён беларусаў і наколькі сур'ёзныя планы перапрацоўкі грызуноў на каўбасу і тушонку, вядучы радыё Sputnik Беларусь Вячаслаў Шарапаў пацікавіўся ў начальніка аддзела паляўнічай гаспадаркі Міністэрства лясной гаспадаркі Беларусі Сяргея Шастакова.

"Колькасць у рэспубліцы баброў у цяперашні час складае каля 60 тысяч асобін. Бабры наносяць пэўны ўрон як лясной, так і сельскай гаспадарцы. Пры гэтым зацікаўленасць паляўнічых у гэтых жывёлах у апошнія гады значна ўпала", — паведаміў суразмоўца Sputnik.

Сяргей Шастакоў адзначыў, што бабёр — гэта такі ж паляўнічы від, як лось, алень і казуля. Гэта жывёла траваедная, ніяк не драпежная. Даследаванні інстытута мяса-малочнай прадукцыі сапраўды пацвердзілі, што ў мясе бабра змяшчаецца шмат карысных рэчываў для арганізма.

"Нашы паляўнічыя гаспадаркі здабываюць парадку 1700 асобін штогод, але гэта не гаворыць аб тым, што ўсе гэтыя асобіны пойдуць на перапрацоўку і нарыхтоўку мясной прадукцыі. Гэта не той аб'ём, якім можна заваліць Захад ці ўсе нашы прылаўкі. Але невялікі сегмент як далікатэсная прадукцыя мае месца быць", — дадаў Шастакоў.

Гутарку з начальнікам аддзела паляўнічай гаспадаркі Міністэрства лясной гаспадаркі Беларусі Сяргеем Шастаковым аб планах па вытворчасці дэлікатэсаў з мяса бабра слухайце на радыё Sputnik Беларусь.

Стужка навiн
0