Відэа

Студэнт кулінарнай акадэміі паказаў, як спячы хлеб сваімі рукамі

Падпісацца
Са з'яўленнем хлебапечак многія сталі гатаваць хлеб дома. Студэнт Акадэміі кулінарыі Алека Баіндурашвілі паказаў, як прыгатаваць хлеб па трохі змененым традыцыйным рэцэпце.

Як перадае Sputnik Грузія, для прыгатавання хлеба з прыправамі неабходны адзін кілаграм мукі, 0,6 літра вады, 20 грамаў солі, 15-20 грамаў дрожджаў, 5-10 грамаў цукру, 5-10 грамаў расліннага алею.

Прыправы ў залежнасці ад выгляду хлеба: 15-20 грамаў аджыкі, тры долькі цёртага часнаку, 100 грамаў дробна нарэзанага грэцкага арэха, 15-20 грамаў "орегано" (мацярдушка звычайная).

У міску з мукой дадайце адпаведныя прыправы: соль, цукар, дрожджы, і з дапамогай цёплай вады замесіце мяккае цеста. Затым аднастайнае цеста апрацуйце раслінным алеем, накрыйце і пакладзіце ў цёплае месца.

Праз 20-30 хвілін, калі цеста паднімецца, падзеліце яго на некалькі частак, надайце жаданую форму і выпякайце пры тэмпературы 180 градусаў на працягу 20-25 хвілін.

Паводле інфармацыі агенцтва, смак у гэтага хлеба проста цудоўны.

Стужка навiн
0