ГОМЕЛЬ, 30 жні — Sputnik. Страва выклікала павышаны інтарэс удзельнікаў гастранамічнага фестывалю. Дранбургеры ужо ўкаранёны ў тэхналагічныя карты і будуць падавацца наведвальнікам аднаго з папулярных рэстаранаў у цэнтры горада.
Ідэя надання тыпова амерыканскаму прадукту хуткага харчавання мясцовай каларыту належыць ТАА "Стары час".
"Мы замянілі звыклую разрэзаную булку натуральнымі беларускімі дранікамі, за кошт чаго густ канчатковага прадукту атрымаўся арыгінальным", — распавяла інжынер-тэхнолаг Ірына Грамыка.
Дранбургер — не зусім фастфуд. У склад стравы ўваходзіць абсмажаны бекон, свежыя таматы, лук, салата, смятана. Бульба надзіраецца і абсмажваецца ў прысутнасці наведвальніка. Кошт стравы на выхадзе менш, чым у класічнага "булачнага" варыянту ў фастфудзе.
У меню рэстарана навінку ўжо ўключылі. Дранбургерами плануюць частаваць гасцей падчас святкавання 875-годдзя Гомеля на выязных пляцоўках грамадскага харчавання.