Супрацоўнікі камітэта Дзяржкантролю ў ходзе праверак арганізацыі харчавання школьнікаў па выніках 2016 года выявілі шэраг парушэнняў і недапрацовак, звязаных з тэрмінамі прыдатнасці прадукцыі, паменшанымі порцыямі і завышаным коштаўтварэннем.
"На жаль, у нас на заканадаўчым узроўні не ўстаноўлены дакладны парадак фарміравання гандлёвых надбавак і нацэнак. І тут ва ўстановах грамадскага харчавання шмат у чым кожны вольна іх трактуе", — адзначыў Кухараў.
Часцяком надбаўкі замест усталяваных заканадаўствам 15% дасягаюць 200% i больш, што прыводзіць да сур'ёзнага падаражэння прадуктаў харчавання, адзначыў намеснік старшыні КДК.
"Калі тут будзе наведзены парадак, то я думаю, сабекошт прадуктаў харчавання і гатовай прадукцыi ў школах значна знізіцца", — сказаў Кухараў.
Каментар намесніка старшыні Камітэта дзяржкантролю Рэспублікі Беларусь Уладзіміра Кухарава слухайце на радыё Sputnik Беларусь.