Радыё

Гінзбург: як перастаць "заядаць" прысмакамі стрэс і праблемы

© Facebook / Михаил ГинзбургДоктар медыцынскіх навук, дырэктар Самарскага НДІ Дыеталогіі і дыетатэрапіі Міхаіл Гінзбург
Доктар медыцынскіх навук, дырэктар Самарскага НДІ Дыеталогіі і дыетатэрапіі Міхаіл Гінзбург - Sputnik Беларусь
Падпісацца
Доктар медыцынскіх навук, дырэктар Самарскага НДІ дыеталогіі і дыетатэрапіі Міхаіл Гінзбург тлумачыць, чаму цяга да салодкага блізкая да наркаманіі і да якіх наступстваў можа прывесці захапленне тартамі і цукеркамі.

Гинзбург: как перестать "заедать сладостями" стресс и проблемы
Нярэдка людзі выбіраюць больш салодкую і насычаную араматызатарамі ежу з-за так званых "цьмяных" смакавых рэцэптараў, якія абмяжоўваюць адчувальнасць да тых ці іншых смакаў. Як высветлілі амерыканскія навукоўцы, у ласуноў адчувальнасць да цукру мае ўласцівасць зніжацца з цягам часу, што вядзе да павелічэння ў рацыёне прадуктаў з яшчэ больш высокім утрыманнем цукру.

У нарастаючай цягі да салодкага ёсць і псіхалагічны аспект: чалавек пачынае ўжываць больш прысмакаў, калі чымсьці незадаволены ці калі нічым не заняты, такім чынам "заядае" дрэнны настрой і марнаванне часу.

"Калі б чалавек быў заняты, то не было б звычкі з'ядаць хуткія вугляводы. Па факце гэта ўжо як наркотык: з'еў і накшталт як стала добра. Але пасля пачынаецца закісанне, акісленне, што дае глабальнага роду нядобрыя наступствы", — кажа Гінзбург.

Суразмоўца Sputnik раіць: калі ўжо вам хочацца з'есці чаго-небудзь сладенького — з'ешце, але не мучное і не адразу пасля ежы. Тарты і пірожныя лепш замяніць горкім шакаладам, мёдам або сухафруктамі. Таксама варта прааналізаваць, што вы ясьце перад дэсертам і як спалучаюцца паміж сабой прадукты, паколькі менавіта тут можа заключацца корань праблем з лішняй вагой.

Каментар дыетолага Міхаіла Гінзбурга слухайце ў аўдыёзапісе радыё Sputnik Беларусь.

Стужка навiн
0