У нарастаючай цягі да салодкага ёсць і псіхалагічны аспект: чалавек пачынае ўжываць больш прысмакаў, калі чымсьці незадаволены ці калі нічым не заняты, такім чынам "заядае" дрэнны настрой і марнаванне часу.
"Калі б чалавек быў заняты, то не было б звычкі з'ядаць хуткія вугляводы. Па факце гэта ўжо як наркотык: з'еў і накшталт як стала добра. Але пасля пачынаецца закісанне, акісленне, што дае глабальнага роду нядобрыя наступствы", — кажа Гінзбург.
Суразмоўца Sputnik раіць: калі ўжо вам хочацца з'есці чаго-небудзь сладенького — з'ешце, але не мучное і не адразу пасля ежы. Тарты і пірожныя лепш замяніць горкім шакаладам, мёдам або сухафруктамі. Таксама варта прааналізаваць, што вы ясьце перад дэсертам і як спалучаюцца паміж сабой прадукты, паколькі менавіта тут можа заключацца корань праблем з лішняй вагой.
Каментар дыетолага Міхаіла Гінзбурга слухайце ў аўдыёзапісе радыё Sputnik Беларусь.