Радыё

Білецкі: есці салодкае і худзець - гэта рэальна

© Photo : Центр ATERRAПрафесійный трэнер Раман Білецкі
Прафесійный трэнер Раман Білецкі - Sputnik Беларусь
Фітнес-трэнер Раман Білецкі распавёў Sputnik, як правільна пахудзець, не адмаўляючыся ад прысмакаў, і якія з іх можна дазволіць сабе нават падчас строгай дыеты.
Билецкий: есть сладкое и худеть ― это реально

Практычна кожны, хто ўстае на шлях пахудання, ледзь не першай справай абмяжоўвае сябе ў салодкім — цукерках, шакаладках, пірожных і іншых салодкіх радасцях. Пры гэтым многія спецыялісты-медыкі сыходзяцца ў меркаванні аб тым, што шлях абмежаванняў далёка не заўсёды эфектыўны. Прысмакі нездарма лічацца натуральным і адным з самых бяспечных антыдэпрэсантаў і нярэдка спрыяюць паскарэнню працы мозгу.

Усім вядома, што празмернае ўжыванне салодкага вядзе да набору вагі, таму першае, ад чаго адмаўляюцца ўсе, гэта цукар і прадукты, якія яго ўтрымліваюць. Але прысмакі сапраўды патрэбныя чалавеку для добрага фізічнага і псіхалагічнага самаадчування, таму цалкам забараняць сабе салодкае ў працэсе пахудання не мае ніякага сэнсу, адзначыў фітнес-трэнер Раман Білецкі ў гутарцы на радыё Sputnik Малдова.

"Скажам так, прысмакі і пахуданне — гэта дзве далёкія адзін ад аднаго мэты, таму пажадана, вядома, салодкага есці менш. Але калі казаць пра горкі шакалад, паколькі глікемічны індэкс у яго ўсяго толькі 25 — гэта здольнасць падымаць цукар у крыві, то горкі шакалад 70-80% спакойна можна есці, але, вядома, не ўсю плітку адразу. Але гэта пры ўмове, што вы ўжо выканалі пэўную норму па бялку. Важна памятаць, што салодкае даецца як заахвочванне, калі вашы сняданак і абед былі правільнымі. Тады можна з'есці шакалад, садавіну альбо сухафрукты. Але таксама невялікую порцыю", — распавёў Білецкі.

Акрамя таго, па словах фітнес-трэнера, цягу да салодкага добра здымае какава, калі яе "запарыць" кіпенем або заварыць. А такія "падсалодвальнікі жыцця", як дыетычная кола, толькі шкодзяць страваванню. Лепш ўжываць натуральныя прадукты. У прыватнасці, спыніць свой выбар на стэвіі — гэта падсаловальнік, зроблены з расліны, які можна дадаваць у ежу, не хвалюючыся за набор вагі, распавёў фітнес-трэнер.

Каментар фітнес-трэнера Рамана Білецкага слухайце на радыё Sputnik Беларусь.

Стужка навiн
0
Спачатку новыяСпачатку старыя
loader
У эфіры
Заголовок открываемого материала
Міжнародны
InternationalEnglishАнглійскіMundoEspañolІспанскі
Еўропа
DeutschlandDeutschНямецкіFranceFrançaisФранцузскіΕλλάδαΕλληνικάГрэчаскіItaliaItalianoІтальянскіČeská republikaČeštinaЧэшскіPolskaPolskiПольскіСрбиjаСрпскиСербскіLatvijaLatviešuЛатышскіLietuvaLietuviųЛітоўскіMoldovaMoldoveneascăМалдаўскіБеларусьБеларускiБеларускі
Закаўказзе
АҧсныАҧсышәалаАбхазскіԱրմենիաՀայերենАрмянскіAzərbaycanАzərbaycancaАзербайджанскіХуссар ИрыстонИронауАсецінскіსაქართველოქართულიГрузінскі
Бліжні Усход
Sputnik عربيArabicАрабскіTürkiyeTürkçeТурэцкіSputnik ایرانPersianФарсіSputnik افغانستانDariДары
Цэнтральная Азія
ҚазақстанҚазақ тіліКазахскіКыргызстанКыргызчаКіргізскіOʻzbekistonЎзбекчаУзбекскіТоҷикистонТоҷикӣТаджыкскі
Усходняя і Паўднёва-Усходняя Азія
Việt NamTiếng ViệtВ'етнамскі日本日本語Японскі俄罗斯卫星通讯社中文(简体)Кітайскі俄罗斯卫星通讯社中文(繁体)Кітайскі
Паўднёвая Амерыка
BrasilPortuguêsПартугальскі