Забеспячэнне школьнікаў гарачым харчаваннем - абавязковае патрабаванне да ўсіх устаноў у Беларусі. Меню рабятам распрацавалі некалькі гадоў таму: выбралі прыдатныя прадукты і спосабы прыгатавання, улічылі суадносіны бялкоў, тлушчаў і вугляводаў, каларыйнасць.
Цяпер у адпаведнасці з усімі нормамі і правіламі стравы часткова мяняюць кожны год, прычым не па адным разе. Як распавялі Sputnik прадстаўнікі Камбіната школьнага харчавання Мінска, пасля правядзення дэгустацыі і апытання рабят і да 2019-ага здолелі распрацаваць некалькі навінак на аснове самых любімых страў (у прыватнасці, карысны аналаг шаўрмы і цефцелі з дадаткам сыру рыкота).
На дадзены момант большасць харчблокаў ужо прайшлі неабходную праверку: у адных зрабілі рамонт, у іншых правялі тэхнічнае перааснашчэнне. Так, напрыклад, для барацьбы з хуткім астуджэннем гатовых страў у некаторых буйных школах ўсталявалі стужкі-діспенсеры для падагрэву талерак.
Чым занятыя на школьным харчаблоку напярэдадні новага навучальнага года - глядзіце на відэа Sputnik Беларусь.