https://bel.sputnik.by/20191203/Shto-el-Radzvly-Yagayla--Napaleon-gstoryya-Belarus-praz-kulnaryyu-1043381640.html
Што елі Радзівілы, Ягайла і Напалеон: гісторыя Беларусі праз кулінарыю
Што елі Радзівілы, Ягайла і Напалеон: гісторыя Беларусі праз кулінарыю
Sputnik Беларусь
Шэф-кухар, эксперт беларускай і славянскай кухні Алена Мікульчык у вялікім інтэрв'ю Sputnik аб вывучэнні гісторыі Беларусі праз кулінарыю, стравах для каралёў... 03.12.2019, Sputnik Беларусь
2019-12-03T10:56+0300
2019-12-03T10:56+0300
2019-12-03T11:02+0300
відэа
мультымедыя
цiкавосткi
спадчына
рэцэпты
ежа і напоі
класічная кухня: што елі і чым частавалі знакамітыя беларусы
https://cdnn11.img.sputnik.by/img/104337/74/1043377430_18:-1:3640:2048_1920x0_80_0_0_a7cbc3c2599862615e53798a3d10e5ec.jpg
00:45 - як стваралася кніга "Смак беларускай кухнi", чаму ў першым выданні 2014 года не было рэцэпту дранікаў і чым зручныя гаспадыням паштоўкі з рэцэптамі;05:08 - аб праекце "Кухня эпохі Напалеона": чаму шляхта выступіла на баку французаў і якім чынам гэты факт адбіўся ў рэцэптах;07:24 - беларуская кухня - не толькі сялянская, але і гарадская, шляхецкая і каралеўская, якія кулінарныя прыклады можна знайсці ў старадаўніх выданнях XVII-XVIII стагоддзяў і чаму ў беларускай кухні захавалася шмат страў яўрэйскага паходжання;11:14 - як адаптуюцца для сучаснасці старадаўнія рэцэпты і як у кнізе адлюстравана, што святкавалі і што елі беларусы розных саслоўяў у розны час года;18:27 - як невялікі тыраж кнігі разышоўся па розных краінах і наколькі адэкватны кошт на такое выданне;20:08 - любімы дэсерт Яна III Сабескага Архас - старадаўні рэцэпт каралеўскага прысмака прадстаўляе сабой далікатны сыр, які з'яўляецца натуральным афрадызіякам, які можна прыгатаваць у хатніх умовах;22:10 - аб дзвюх кнігах, якія так і не былі выдадзеныя, і рэцэптах з гэтых кніг, якімі аўтар бязвыплатна дзеліцца з чытачамі;27:40 - чаму старажытная беларуская кухня падыходзіць пад усе модныя сёння сістэмы здаровага харчавання і па якіх дыеталагічных прынцыпах здаўна складалася меню беларусаў на святы;31:10 - крамбамбуля, запечаная груша "па-радзівілаўскі", бульба з травой і яшчэ дзясятка рэцэптаў, якія можна прыгатаваць за паўгадзіны, калі госці ўжо на парозе; а таксама чаму смажаная бульба не мае ніякага дачынення да беларускай кухні;41:53 - у чым складанасць стварэння аўтарскага YouTube-канала, прысвечанага славянскай кухні і яе гісторыі;45:55 - аб правераных часам стравах беларусаў і арыгінальным рэцэпце пернікаў.Поўную версію размовы з шэф-кухарам, экспертам беларускай і славянскай кухні Аленай Мікульчык глядзіце ў відэатрансляцыі.
https://bel.sputnik.by/20200503/Smachna-ests-yak-zyavlsya-pershyya-belaruskya-kulnarnyya-kng-1040451257.html
Sputnik Беларусь
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2019
Sputnik Беларусь
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Навіны
ru_BY
Sputnik Беларусь
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Что ели Радзивиллы, король Ягайло и Наполеон: история Беларуси через кулинарию
Sputnik Беларусь
Шеф-повар, эксперт белорусской и славянской кухни Елена Микульчик в большом интервью Sputnik об изучении истории Беларуси через кулинарию, блюдах для королей и шляхты в книге "Смак беларускай кухнi", а также современных ЗОЖ и диетологии.
2019-12-03T10:56+0300
true
PT52M14S
https://cdnn11.img.sputnik.by/img/104337/74/1043377430_567:210:3125:1818_1920x0_80_0_0_85b7eaff159b3695227855a8a23e6d8a.jpgSputnik Беларусь
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
мультымедыя, цiкавосткi, спадчына, рэцэпты, ежа і напоі, класічная кухня: што елі і чым частавалі знакамітыя беларусы
мультымедыя, цiкавосткi, спадчына, рэцэпты, ежа і напоі, класічная кухня: што елі і чым частавалі знакамітыя беларусы
Што елі Радзівілы, Ягайла і Напалеон: гісторыя Беларусі праз кулінарыю
10:56 03.12.2019 (абноўлена: 11:02 03.12.2019) Шэф-кухар, эксперт беларускай і славянскай кухні Алена Мікульчык у вялікім інтэрв'ю Sputnik аб вывучэнні гісторыі Беларусі праз кулінарыю, стравах для каралёў і шляхты ў кнізе "Смак беларускай кухнi", а таксама сучасным ЗЛЖ і дыеталогіі.
00:45 - як стваралася кніга "Смак беларускай кухнi", чаму ў першым выданні 2014 года не было рэцэпту дранікаў і чым зручныя гаспадыням паштоўкі з рэцэптамі;
05:08 - аб праекце "Кухня эпохі Напалеона": чаму шляхта выступіла на баку французаў і якім чынам гэты факт адбіўся ў рэцэптах;
07:24 - беларуская кухня - не толькі сялянская, але і гарадская, шляхецкая і каралеўская, якія кулінарныя прыклады можна знайсці ў старадаўніх выданнях XVII-XVIII стагоддзяў і чаму ў беларускай кухні захавалася шмат страў яўрэйскага паходжання;
11:14 - як адаптуюцца для сучаснасці старадаўнія рэцэпты і як у кнізе адлюстравана, што святкавалі і што елі беларусы розных саслоўяў у розны час года;
18:27 - як невялікі тыраж кнігі разышоўся па розных краінах і наколькі адэкватны кошт на такое выданне;
20:08 - любімы дэсерт Яна III Сабескага Архас - старадаўні рэцэпт каралеўскага прысмака прадстаўляе сабой далікатны сыр, які з'яўляецца натуральным афрадызіякам, які можна прыгатаваць у хатніх умовах;
22:10 - аб дзвюх кнігах, якія так і не былі выдадзеныя, і рэцэптах з гэтых кніг, якімі аўтар бязвыплатна дзеліцца з чытачамі;
27:40 - чаму старажытная беларуская кухня падыходзіць пад усе модныя сёння сістэмы здаровага харчавання і па якіх дыеталагічных прынцыпах здаўна складалася меню беларусаў на святы;
31:10 - крамбамбуля, запечаная груша "па-радзівілаўскі", бульба з травой і яшчэ дзясятка рэцэптаў, якія можна прыгатаваць за паўгадзіны, калі госці ўжо на парозе; а таксама чаму смажаная бульба не мае ніякага дачынення да беларускай кухні;
41:53 - у чым складанасць стварэння аўтарскага YouTube-канала, прысвечанага славянскай кухні і яе гісторыі;
45:55 - аб правераных часам стравах беларусаў і арыгінальным рэцэпце пернікаў.
Поўную версію размовы з шэф-кухарам, экспертам беларускай і славянскай кухні Аленай Мікульчык глядзіце ў відэатрансляцыі.