Пекар Ганна Кравец у праекце Sputnik "Пакуль увесь горад спіць" вучыць простым рэцэптах знаёмай выпечкі. У гэтым выпуску яна раскажа, як спячы смачныя кексы з салодкімі і несалодкія начынкамі.
Для падрыхтоўкі цеста спатрэбіцца:
- вяршковае масла - 180 грамаў,
- яйка - 4 штукі,
- мука пшанічная - 180 грамаў,
- соль, цукар і сода.
З заяўленых інгрэдыентаў павінна атрымацца 15 кексаў.
Масла павінна быць вадкім, пакаёвай тэмпературы, далучаем да яго яйкі і добра змешваем. Дадаем дробку солі, соды і цукру і працягваем вымешваць.
"Пакуль мы змешваем, яно ўсё там злучаецца, і сода робіць трошачкі свае рэакцыі з яйкам, прыкладна як з воцатам, але павольней. Да сумесі дадаем муку і ўсё гэта вымешваем у цеста. Цеста павінна быць прыкладна, як на аладкі. Не вадкае і не вельмі густое", - вучыць пекар.
Цеста вымешваюць да атрымання аднастайнай масы, а затым раскладваюць па загадзя падрыхтаваных сіліконавых формачках з адмысловымі падкладкамі з паперы. У кожную форму кладзём па палове сталовай лыжкі цеста.
Палову замешанай масы трэба пакінуць, каб потым закрыць начынне.
Для начыння спатрэбяцца дадатковыя інгрэдыенты. Пекар прапануе злучаць прадукты такім чынам, каб яны спалучаліся адзін з адным. Для салодкіх кексаў выдатна падыдзе карамель, вішня і шакалад.
"Для несалодкіх кексаў я ў сябе ў халадзільніку знайшла грыбы, вяндліну, сыр мацарэла, крабавыя палачкі, брынзу і кукурузу", - распавядае Ганна Кравец.
Інгрэдыенты для начыння трэба раскласці па формачках, а затым пакінутым цестам, па палове сталовай лыжкі, закрываем кексы. Цеста павінна расцячыся і само прыняць форму. Бляху з будучыным ласункам адпраўляем у духоўку, разагрэтую да 180 градусаў, на 15 хвілін. Калі кексы будуць гатовыя, застанецца іх ўпрыгожыць.
"Я прапаную салодкія ўпрыгожыць шакаладам, зрабіць іх прыбранымі і пасыпаць цукатамі. А несалодкім зрабіць крэм з сыру з зелянінай і зверху пакрыць. Будзе белы крэм і чорны крэм", - дадае пекар.
Глядзіце на нашым відэа, якія кексы можна прыгатаваць з простых інгрэдыентаў.