МІНСК, 16 вер - Sputnik. У Беларусі павялічылі квоты на вытворчасць алкагольнай і спіртазмяшчальнай прадукцыі ў бягучым годзе, адпаведная пастанова Савета міністраў №532 ад 11 верасня апублікавана ў сераду на Нацыянальным прававым інтэрнэт-партале.
Нормы вытворчасці алкаголю былі ўсталяваныя ўрадам рэспублікі напрыканцы мінулага года. У верасні іх перагледзелі, у выніку чаго большасць з іх было павялічана.
Так, квота на вытворчасць гарэлкі і лікёра-гарэлачных вырабаў пашырылі на 244,7 тысячы дэкалітраў да 10,95 мільёнаў дэкалітраў, фруктовай гарэлкі - на 3 тысячы дэкалітраў да 8,5 тысячы дэкалітраў. Таксама выраслі нормы вытворчасці брэндзі на 4 тысячы дэкалітраў да 166 тысячаў дэкалітраў, віннага вінаграднага кулера - на 30 тысяч дэкалітраў да 50 тысяч дэкалітраў, моцных спіртных напояў на 118 тысяч дэкалітраў да 456 тысячаў дэкалітраў. Акрамя таго, у дакумент дадалі квоту на вытворчасць садавіны ў віне фруктовым ў памеры 2 тысяч дэкалітраў.
Пры гэтым некаторыя квоты Саўмін ўсё ж паменшыў. Так, знізілі норму вытворчасці асаблівых вінных напояў да 70 тысяч дэкалітраў, фруктова-ягадных він - да 4,77 мільёна дэкалітраў і мацаваных пладовых марачных він палепшанай якасці - да 4,63 мільёна дэкалітраў.
Гэты дакумент уступае ў сілу з моманту яго афіцыйнага апублікавання.