Відэа

Бяспека харчовых прадуктаў: якія меры гатовая распачаць ЕЭК

У аўторак, 1 снежня, у 10:30 у мультымедыйным прэс-цэнтры Sputnik Беларусь у анлайн-фармаце тэлемосту прайшла прэс-канферэнцыя прадстаўнікоў еўразійскай эканамічнай камісіі, якія адказваюць за распрацоўку мер бяспекі харчовай прадукцыі.

У бліжэйшы час ЕЭК плануе ўнесці ў тэхнічныя рэгламенты нарматывы па ўтрыманні гліцыдзілавых эфіраў тлустых кіслот у алеях і тлушчах. Гэта, у сваю чаргу, можа паўплываць на якасць пальмавага алею, які актыўна выкарыстоўваецца ў якасці сыравіны для вырабу прадуктаў.

Аб падрыхтоўцы зменаў у тэхрэгламенты і працэсе прыняцця рашэння ў органах ЕЭК падрабязней распавялі:

  • дырэктар Дэпартамента санітарных, фітасанітарных і ветэрынарных мер ЕЭК Наталля Жукава;
  • начальнік аддзела тэхнічнага рэгулявання і стандартызацыі Дэпартамента тэхнічнага рэгулявання і акрэдытацыі ЕЭК Андрэй Палазкоў.
Стужка навiн
0
Спачатку новыяСпачатку старыя
loader
У эфіры
Заголовок открываемого материала