Некаторыя людзі сутыкаюцца з тым, што часам прадукты проста знікаюць, так і не дачакаўшыся свайго прымянення, у той час як іншыя не маюць магчымасць купіць неабходную ежу. Каманда актывістаў з Латвіі задумалася, як можна дапамагчы ў гэтай сітуацыі абодвум бакам і вырашыла адкрыць сетку халадзільнікаў, у якой ўладальнікі лішкаў змогуць пакідаць непатрэбныя прадукты, а маючыя патрэбу змогуць забраць іх цалкам бясплатна. На гэтых кадрах можна ўбачыць першы ўстаноўлены халадзільнік ў сяле Кекава ля мясцовай лютэранскай царквы. Упраўляючыя храмам пайшлі насустрач актывістам і далі ім месца пад праект.
"Вельмі выдатна і прыемна, што многія адгукнуліся. У пачатку я думала, што ў гэты "кавідны" час людзям будзе шкада дзяліцца, але аказалася наадварот. Прыносяць вельмі шмат. Нават цукеркі. На гэта вельмі прыемна глядзець", - распавядае адна з арганізатараў праекта Катрына Каце Мілер.
Па словах дзяўчыны, людзі прыносяць кансервы, гарох, рыс, запасы макаронаў, замарожаныя прадукты і многае іншае. Ужо гатовыя стравы і "малочку" актывісты не прымаюць - занадта маленькі тэрмін захоўвання.
"Здорава, што адны людзі як бы дапаўняюць іншых, хтосьці прыносіць грэчку, рыс або яшчэ нешта, а нехта кансервы або прысмакі. Ну і, калі нешта ў халадзільніку застойваецца, то мы гэта заўсёды можам прыгатаваць у нашай супавой кухні", - падзялілася кіраўнік дыяконіі Кекаўскай лютэранскай царквы Іева Каласоўска.
Жанчына таксама адзначыла, што некаторыя людзі спецыяльна нешта прыносяць з ежы наўзамен. Гэта ператварае праект не проста ў дабрачынную акцыю, а ў сапраўдны фудкросінг.
Глядзіце таксама:
- Па савецкіх Дастах: як яблычнае пюрэ ператвараюць у зефір - відэа
- Не дранікам адзіным: у Беларусі знялі промаролік аб гастранамічным турызме
- З савецкага дзяцінства: як на самой справе вырабляюць зефір і пасцілу – відэа