У цэхах "Фабрыкі марозіва" чыста, трохі халаднавата і смачна пахне малаком. Тут працуюць усмешлівыя жанчыны ў белых халатах і чапцах. Здаецца, ва ўсіх добры настрой. А як можа быць інакш, калі работнікі не проста ствараюць ласунак, а дораць людзям радасць у чыстым выглядзе?
На самой справе, вытворчасць марозіва даволі складаная. Яно патрабуе часу і каласальных энергазатрат. І гэта пры тым, што працэс практычна цалкам аўтаматызаваны. Увесь працэс стварэння прысмакі ад пачатку да гатоўнасці і адгрузкі ў крамы займае да трох сутак.
Першая стадыя - гэта падрыхтоўка сумесі і складанне рэцэптуры. Пасля атрыманую сумесь рыхтуюць, падаграваюць, фільтруюць, пастэрызуюць, гамагенізуюць, астуджаюць і даюць саспець. Усе гэтыя працэсы нават не бачныя, таму што ўсё вырабляецца ў закрытых ёмістасцях.
Пасля апаратнай падрыхтоўкі гатовая сумесь паступае ў спецыяльны апарат - фрызер: яна насычаецца паветрам і замарожваецца, а пасля - фасуецца. Гэта мяккае марозіва дазакальваецца ў камеры шокавай замарозкі да мінус 18 градусаў і ніжэй. У такім выглядзе яно і даходзіць да пакупнікоў.
Глядзіце таксама:
- З савецкага дзяцінства: як на самой справе вырабляюць зефір і пасцілу – відэа
- Фудкросінг: у Латвіі запускаюць сетку халадзільнікаў з бясплатнай ежай - відэа
- Шляхецкія цукеркі ручной работы: гісторыя і майстар-клас ад шэф-повара