Фота

Хлеб і булачкі вакол свету: што пякуць у Парыжы, Мумбаі і Ла-Пасе

Падпісацца на
Які хлеб пякуць у розных краінах свету? Гэтае пытанне хвалюе не толькі пачаткоўца пекара, але і заўзятага турыста.
У час, калі нельга амаль падарожнічаць, Sputnik прапануе здзейсніць гастранамічны тур па пякарнях, крамачках і рэстаранчыках свету, і паглядзець, чым жа снедаюць у свеце гараджане: храбусткім багетам, квадратнай булачкай або булачкай-жабай.
А чаму аддалі перавагу б вы: тандырным аладкам, мексіканскім "язычкам", хлеб-супу або булачцы з кавалачкамі крывяной каўбасы?
Чытайце таксама:
© REUTERS / Faisal MahmoodПовар гатуе пластовае цеста для параты - індыйскага праснака - у краме ў Равалпіндзі, Пакістан.
Повар гатуе пластовае цеста для параты - індыйскага праснака - у  краме ў Равалпіндзі, Пакістан. - Sputnik Беларусь
1/28
Повар гатуе пластовае цеста для параты - індыйскага праснака - у краме ў Равалпіндзі, Пакістан.
© REUTERS / Faisal MahmoodПарату абсмажваюць на патэльні, а затым заварочваюць у яе рыс, гародніну або сыр. Гэта традыцыйны індыйскі і пакістанскі сняданак.
Парату абсмажваюць на патэльні, а затым заварочваюць у яе рыс, гародніну або сыр. Гэта традыцыйны індыйскі і пакістанскі сняданак. - Sputnik Беларусь
2/28
Парату абсмажваюць на патэльні, а затым заварочваюць у яе рыс, гародніну або сыр. Гэта традыцыйны індыйскі і пакістанскі сняданак.
© REUTERS / Akhtar SoomroА так гатуюць цеста для традыцыйнага індыйскага праснака наан.
А так гатуюць цеста для традыцыйнага індыйскага праснака наан. - Sputnik Беларусь
3/28
А так гатуюць цеста для традыцыйнага індыйскага праснака наан.
© REUTERS / Danish SiddiquiСвежыя булачкі ў пякарні ў Мумбаі, Індыя.
Свежыя булачкі ў пякарні ў Мумбаі, Індыя. - Sputnik Беларусь
4/28
Свежыя булачкі ў пякарні ў Мумбаі, Індыя.
© REUTERS / Oswaldo RivasПляцёнкі і трохкутныя булачкі прама з печы ў Манагуа, Нікарагуа.
Пляцёнкі і трохкутныя булачкі прама з печы ў Манагуа, Нікарагуа. - Sputnik Беларусь
5/28
Пляцёнкі і трохкутныя булачкі прама з печы ў Манагуа, Нікарагуа.
© REUTERS / Andres Martinez CasaresБулачкі могуць быць і квадратныя! Вось такой незвычайнай формы іх пякуць у Порт-о-Прэнсе, Гаіці.
Булачкі могуць быць і квадратныя! Вось такой незвычайнай формы іх пякуць у Порт-о-Прэнсе, Гаіці. - Sputnik Беларусь
6/28
Булачкі могуць быць і квадратныя! Вось такой незвычайнай формы іх пякуць у Порт-о-Прэнсе, Гаіці.
© REUTERS / David MercadoЖанчына купляе традыцыйныя балівійскія булачкі ў Эль-Альта на ўскраіне Ла-Пас.
Жанчына купляе традыцыйныя балівійскія булачкі ў Эль-Альта на ўскраіне Ла-Пас. - Sputnik Беларусь
7/28
Жанчына купляе традыцыйныя балівійскія булачкі ў Эль-Альта на ўскраіне Ла-Пас.
© REUTERS / KhamБулачкі на пыльных вуліцах Ханоя надзейна накрытыя цэлафанавай плёнкай.
Булачкі на пыльных вуліцах Ханоя надзейна накрытыя цэлафанавай плёнкай. - Sputnik Беларусь
8/28
Булачкі на пыльных вуліцах Ханоя надзейна накрытыя цэлафанавай плёнкай.
© REUTERS / KhamВ'етнамская булачка для перакусу ў абедзенны перапынак.
В'етнамская булачка для перакусу ў абедзенны перапынак. - Sputnik Беларусь
9/28
В'етнамская булачка для перакусу ў абедзенны перапынак.
© REUTERS / Mohammad IsmailПекар чакае кліентаў у сваёй крамцы ў Кабуле.
Пекар чакае кліентаў у сваёй крамцы ў Кабуле. - Sputnik Беларусь
10/28
Пекар чакае кліентаў у сваёй крамцы ў Кабуле.
© REUTERS / Mariana BazoЖанчына прадае традыцыйныя перуанскія булачкі ў Ліме.
Жанчына прадае традыцыйныя перуанскія булачкі ў Ліме. - Sputnik Беларусь
11/28
Жанчына прадае традыцыйныя перуанскія булачкі ў Ліме.
© REUTERSПеруанцы як спадкаемцы індзейцаў кечуа вельмі любяць пекчы булкі ў выглядзе татэмных жывёл.
Перуанцы як спадкаемцы індзейцаў кечуа вельмі любяць пекчы булкі ў выглядзе татэмных жывёл. - Sputnik Беларусь
12/28
Перуанцы як спадкаемцы індзейцаў кечуа вельмі любяць пекчы булкі ў выглядзе татэмных жывёл.
© REUTERS / Steven SaphoreУ прыгарадзе Сіднэя Падынгтане гатуюць дражджавы хлеб з асаблівымі надрэзамі.
У прыгарадзе Сіднэя Падынгтане гатуюць дражджавы хлеб з асаблівымі надрэзамі. - Sputnik Беларусь
13/28
У прыгарадзе Сіднэя Падынгтане гатуюць дражджавы хлеб з асаблівымі надрэзамі.
© REUTERS / Steven SaphoreГарачы аўстралійскі хлебушак прама з печы.
Гарачы аўстралійскі хлебушак прама з печы. - Sputnik Беларусь
14/28
Гарачы аўстралійскі хлебушак прама з печы.
© REUTERS / Shamil ZhumatovАладкі пякуцца ў тандыры ў казахстанскай вёсцы Гулдала.
Аладкі пякуцца ў тандыры ў казахстанскай вёсцы Гулдала. - Sputnik Беларусь
15/28
Аладкі пякуцца ў тандыры ў казахстанскай вёсцы Гулдала.
© REUTERS / Shamil ZhumatovСвежыя аладкі тандыр-наан.
Свежыя аладкі тандыр-наан. - Sputnik Беларусь
16/28
Свежыя аладкі тандыр-наан.
© REUTERS / Edgard GarridoМексіканскія плюшкі вельмі падобныя на нашы "язычкі".
Мексіканскія плюшкі вельмі падобныя на нашы язычкі. - Sputnik Беларусь
17/28
Мексіканскія плюшкі вельмі падобныя на нашы "язычкі".
© REUTERS / Edgard GarridoГэтая смаката з глазурай, сухафруктамі і сезамам - таксама з Мексікі.
Гэтая смаката з глазурай, сухафруктамі і сезамам - таксама з Мексікі. - Sputnik Беларусь
18/28
Гэтая смаката з глазурай, сухафруктамі і сезамам - таксама з Мексікі.
© REUTERS / Arnd WiegmannБулачкі з трох відаў цеста перад выпечкай ў пякарні ў Вінцетуры, Швейцарыя.
Булачкі з трох відаў цеста перад выпечкай ў пякарні ў Вінцетуры, Швейцарыя. - Sputnik Беларусь
19/28
Булачкі з трох відаў цеста перад выпечкай ў пякарні ў Вінцетуры, Швейцарыя.
© REUTERS / David W CernyСуп-гуляш у хлебе - адна з любімых страў чэшскай кухні - у рэстаране ў Празе.
Суп-гуляш у хлебе - адна з любімых страў чэшскай кухні - у рэстаране ў Празе. - Sputnik Беларусь
20/28
Суп-гуляш у хлебе - адна з любімых страў чэшскай кухні - у рэстаране ў Празе.
© REUTERS / David W CernyПадобны суп - журэк - гатаваіл і ў Вялікім княстве Літоўскім. Пражскія рэстараны зрабілі яго сваёй візітнай карткай.
Падобны суп - журэк - гатаваіл і ў Вялікім княстве Літоўскім. Пражскія рэстараны зрабілі яго сваёй візітнай карткай. - Sputnik Беларусь
21/28
Падобны суп - журэк - гатаваіл і ў Вялікім княстве Літоўскім. Пражскія рэстараны зрабілі яго сваёй візітнай карткай.
© Sputnik / Алексей Сухоруков / Перайсці ў фотабанкІнжынер-тэхнолаг ААТ "Тамбоўскі хлебакамбінат" правярае якасць гатовай прадукцыі пасля выпечкі.
Інжынер-тэхнолаг ААТ Тамбоўскі хлебакамбінат правярае якасць гатовай прадукцыі пасля выпечкі. - Sputnik Беларусь
22/28
Інжынер-тэхнолаг ААТ "Тамбоўскі хлебакамбінат" правярае якасць гатовай прадукцыі пасля выпечкі.
© REUTERS / Heinz-Peter BaderУ маленькай венскім крамцы - практычна ўвесь асартымент хатняга і рэгіянальнага хлеба Аўстрыі.
У маленькай венскім крамцы - практычна ўвесь асартымент хатняга і рэгіянальнага хлеба Аўстрыі. - Sputnik Беларусь
23/28
У маленькай венскім крамцы - практычна ўвесь асартымент хатняга і рэгіянальнага хлеба Аўстрыі.
© REUTERS / Heinz-Peter BaderХатні хлеб з шатландскім "чорным пудынгам" - вытанчаны пачастунак у Аўстрыі. І не, гэта не шакалад і нават не джэм. Робіцца "чорны пудынг" па прынцыпе крывяной каўбасы.
Хатні хлеб з шатландскім чорным пудынгам - вытанчаны пачастунак у Аўстрыі. І не, гэта не шакалад і нават не джэм. Робіцца чорны пудынг па прынцыпе крывяной каўбасы. - Sputnik Беларусь
24/28
Хатні хлеб з шатландскім "чорным пудынгам" - вытанчаны пачастунак у Аўстрыі. І не, гэта не шакалад і нават не джэм. Робіцца "чорны пудынг" па прынцыпе крывяной каўбасы.
© REUTERSКруасаны з джэмам ў бельгійскім кафэ - лепшы сняданак брусельца.
Круасаны з джэмам ў бельгійскім кафэ - лепшы сняданак брусельца. - Sputnik Беларусь
25/28
Круасаны з джэмам ў бельгійскім кафэ - лепшы сняданак брусельца.
© REUTERS / Christian HartmannА вось знакамітая французская булка - тонкі пшанічны багет.
А вось знакамітая французская булка - тонкі пшанічны багет. - Sputnik Беларусь
26/28
А вось знакамітая французская булка - тонкі пшанічны багет.
© REUTERS / Stephane MaheУ пякарні ў Верту недалёка ад Нанта ўранку ўжо гатовыя свежыя хрумсткія багеты.
У пякарні ў Верту недалёка ад Нанта ўранку ўжо гатовыя свежыя хрумсткія багеты. - Sputnik Беларусь
27/28
У пякарні ў Верту недалёка ад Нанта ўранку ўжо гатовыя свежыя хрумсткія багеты.
© REUTERS / Philippe WojazerА ў Парыжы сёння модна купляць вось такі экалагічны хлеб - без дабавак!
А ў Парыжы сёння модна купляць вось такі экалагічны хлеб - без дабавак! - Sputnik Беларусь
28/28
А ў Парыжы сёння модна купляць вось такі экалагічны хлеб - без дабавак!
Стужка навiн
0
Спачатку новыяСпачатку старыя
loader
У эфіры
Заголовок открываемого материала