Хлеб і булачкі вакол свету: што пякуць у Парыжы, Мумбаі і Ла-Пасе
11:35 29.04.2021 (абноўлена: 15:50 14.04.2022)
Падпісацца
Які хлеб пякуць у розных краінах свету? Гэтае пытанне хвалюе не толькі пачаткоўца пекара, але і заўзятага турыста.
У час, калі нельга амаль падарожнічаць, Sputnik прапануе здзейсніць гастранамічны тур па пякарнях, крамачках і рэстаранчыках свету, і паглядзець, чым жа снедаюць у свеце гараджане: храбусткім багетам, квадратнай булачкай або булачкай-жабай.
А чаму аддалі перавагу б вы: тандырным аладкам, мексіканскім "язычкам", хлеб-супу або булачцы з кавалачкамі крывяной каўбасы?
Чытайце таксама:
- Час пячы хлеб: гатуем "грэчневыя падпалкі" і "грачанік па-маларыцку"
- Вершы пра хлеб: скарынка, скіба, луста, акраец, каравай
© REUTERS / Faisal MahmoodПовар гатуе пластовае цеста для параты - індыйскага праснака - у краме ў Равалпіндзі, Пакістан.
Повар гатуе пластовае цеста для параты - індыйскага праснака - у краме ў Равалпіндзі, Пакістан.
© REUTERS / Faisal MahmoodПарату абсмажваюць на патэльні, а затым заварочваюць у яе рыс, гародніну або сыр. Гэта традыцыйны індыйскі і пакістанскі сняданак.
Парату абсмажваюць на патэльні, а затым заварочваюць у яе рыс, гародніну або сыр. Гэта традыцыйны індыйскі і пакістанскі сняданак.
© REUTERS / Akhtar SoomroА так гатуюць цеста для традыцыйнага індыйскага праснака наан.
А так гатуюць цеста для традыцыйнага індыйскага праснака наан.
© REUTERS / Danish SiddiquiСвежыя булачкі ў пякарні ў Мумбаі, Індыя.
Свежыя булачкі ў пякарні ў Мумбаі, Індыя.
© REUTERS / Oswaldo RivasПляцёнкі і трохкутныя булачкі прама з печы ў Манагуа, Нікарагуа.
Пляцёнкі і трохкутныя булачкі прама з печы ў Манагуа, Нікарагуа.
© REUTERS / Andres Martinez CasaresБулачкі могуць быць і квадратныя! Вось такой незвычайнай формы іх пякуць у Порт-о-Прэнсе, Гаіці.
Булачкі могуць быць і квадратныя! Вось такой незвычайнай формы іх пякуць у Порт-о-Прэнсе, Гаіці.
© REUTERS / David MercadoЖанчына купляе традыцыйныя балівійскія булачкі ў Эль-Альта на ўскраіне Ла-Пас.
Жанчына купляе традыцыйныя балівійскія булачкі ў Эль-Альта на ўскраіне Ла-Пас.
© REUTERS / KhamБулачкі на пыльных вуліцах Ханоя надзейна накрытыя цэлафанавай плёнкай.
Булачкі на пыльных вуліцах Ханоя надзейна накрытыя цэлафанавай плёнкай.
© REUTERS / KhamВ'етнамская булачка для перакусу ў абедзенны перапынак.
В'етнамская булачка для перакусу ў абедзенны перапынак.
© REUTERS / Mohammad IsmailПекар чакае кліентаў у сваёй крамцы ў Кабуле.
Пекар чакае кліентаў у сваёй крамцы ў Кабуле.
© REUTERS / Mariana BazoЖанчына прадае традыцыйныя перуанскія булачкі ў Ліме.
Жанчына прадае традыцыйныя перуанскія булачкі ў Ліме.
© REUTERSПеруанцы як спадкаемцы індзейцаў кечуа вельмі любяць пекчы булкі ў выглядзе татэмных жывёл.
Перуанцы як спадкаемцы індзейцаў кечуа вельмі любяць пекчы булкі ў выглядзе татэмных жывёл.
© REUTERS / Steven SaphoreУ прыгарадзе Сіднэя Падынгтане гатуюць дражджавы хлеб з асаблівымі надрэзамі.
У прыгарадзе Сіднэя Падынгтане гатуюць дражджавы хлеб з асаблівымі надрэзамі.
© REUTERS / Steven SaphoreГарачы аўстралійскі хлебушак прама з печы.
Гарачы аўстралійскі хлебушак прама з печы.
© REUTERS / Shamil ZhumatovАладкі пякуцца ў тандыры ў казахстанскай вёсцы Гулдала.
Аладкі пякуцца ў тандыры ў казахстанскай вёсцы Гулдала.
© REUTERS / Shamil ZhumatovСвежыя аладкі тандыр-наан.
Свежыя аладкі тандыр-наан.
© REUTERS / Edgard GarridoМексіканскія плюшкі вельмі падобныя на нашы "язычкі".
Мексіканскія плюшкі вельмі падобныя на нашы "язычкі".
© REUTERS / Edgard GarridoГэтая смаката з глазурай, сухафруктамі і сезамам - таксама з Мексікі.
Гэтая смаката з глазурай, сухафруктамі і сезамам - таксама з Мексікі.
© REUTERS / Arnd WiegmannБулачкі з трох відаў цеста перад выпечкай ў пякарні ў Вінцетуры, Швейцарыя.
Булачкі з трох відаў цеста перад выпечкай ў пякарні ў Вінцетуры, Швейцарыя.
© REUTERS / David W CernyСуп-гуляш у хлебе - адна з любімых страў чэшскай кухні - у рэстаране ў Празе.
Суп-гуляш у хлебе - адна з любімых страў чэшскай кухні - у рэстаране ў Празе.
© REUTERS / David W CernyПадобны суп - журэк - гатаваіл і ў Вялікім княстве Літоўскім. Пражскія рэстараны зрабілі яго сваёй візітнай карткай.
Падобны суп - журэк - гатаваіл і ў Вялікім княстве Літоўскім. Пражскія рэстараны зрабілі яго сваёй візітнай карткай.
© Sputnik / Алексей Сухоруков / Перайсці ў медыябанкІнжынер-тэхнолаг ААТ "Тамбоўскі хлебакамбінат" правярае якасць гатовай прадукцыі пасля выпечкі.
Інжынер-тэхнолаг ААТ "Тамбоўскі хлебакамбінат" правярае якасць гатовай прадукцыі пасля выпечкі.
© REUTERS / Heinz-Peter BaderУ маленькай венскім крамцы - практычна ўвесь асартымент хатняга і рэгіянальнага хлеба Аўстрыі.
У маленькай венскім крамцы - практычна ўвесь асартымент хатняга і рэгіянальнага хлеба Аўстрыі.
© REUTERS / Heinz-Peter BaderХатні хлеб з шатландскім "чорным пудынгам" - вытанчаны пачастунак у Аўстрыі. І не, гэта не шакалад і нават не джэм. Робіцца "чорны пудынг" па прынцыпе крывяной каўбасы.
Хатні хлеб з шатландскім "чорным пудынгам" - вытанчаны пачастунак у Аўстрыі. І не, гэта не шакалад і нават не джэм. Робіцца "чорны пудынг" па прынцыпе крывяной каўбасы.
© REUTERSКруасаны з джэмам ў бельгійскім кафэ - лепшы сняданак брусельца.
Круасаны з джэмам ў бельгійскім кафэ - лепшы сняданак брусельца.
© REUTERS / Christian HartmannА вось знакамітая французская булка - тонкі пшанічны багет.
А вось знакамітая французская булка - тонкі пшанічны багет.
© REUTERS / Stephane MaheУ пякарні ў Верту недалёка ад Нанта ўранку ўжо гатовыя свежыя хрумсткія багеты.
У пякарні ў Верту недалёка ад Нанта ўранку ўжо гатовыя свежыя хрумсткія багеты.