https://bel.sputnik.by/20210429/Khleb--bulachk-vakol-sveta-shto-pyakuts-u-Paryzhy-Mumba--La-Pase-1045914403.html
Хлеб і булачкі вакол свету: што пякуць у Парыжы, Мумбаі і Ла-Пасе
Хлеб і булачкі вакол свету: што пякуць у Парыжы, Мумбаі і Ла-Пасе
Sputnik Беларусь
Які хлеб пякуць у розных краінах свету? Гэтае пытанне хвалюе не толькі пачаткоўца пекара, але і заўзятага турыста. 29.04.2021, Sputnik Беларусь
2021-04-29T11:35+0300
2021-04-29T11:35+0300
2022-04-14T15:50+0300
мультымедыя
фота
кухня
https://cdnn11.img.sputnik.by/img/103213/15/1032131579_0:351:3500:2320_1920x0_80_0_0_f60a75cf8666e0fbdf292a387f2ce76d.jpg
У час, калі нельга амаль падарожнічаць, Sputnik прапануе здзейсніць гастранамічны тур па пякарнях, крамачках і рэстаранчыках свету, і паглядзець, чым жа снедаюць у свеце гараджане: храбусткім багетам, квадратнай булачкай або булачкай-жабай.А чаму аддалі перавагу б вы: тандырным аладкам, мексіканскім "язычкам", хлеб-супу або булачцы з кавалачкамі крывяной каўбасы?Чытайце таксама:
Sputnik Беларусь
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2021
Sputnik Беларусь
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Навіны
ru_BY
Sputnik Беларусь
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdnn11.img.sputnik.by/img/103213/15/1032131579_0:0:3112:2334_1920x0_80_0_0_62ba6a69fbc047e9ac702692ba9dad51.jpg Sputnik Беларусь
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
мультымедыя, фото, кухня
Хлеб і булачкі вакол свету: што пякуць у Парыжы, Мумбаі і Ла-Пасе 11:35 29.04.2021 (абноўлена: 15:50 14.04.2022 )
Які хлеб пякуць у розных краінах свету? Гэтае пытанне хвалюе не толькі пачаткоўца пекара, але і заўзятага турыста.
У час, калі нельга амаль падарожнічаць, Sputnik прапануе здзейсніць гастранамічны тур па пякарнях, крамачках і рэстаранчыках свету, і паглядзець, чым жа снедаюць у свеце гараджане: храбусткім багетам, квадратнай булачкай або булачкай-жабай.
А чаму аддалі перавагу б вы: тандырным аладкам, мексіканскім "язычкам", хлеб-супу або булачцы з кавалачкамі крывяной каўбасы?
© REUTERS / Faisal Mahmood Повар гатуе пластовае цеста для параты - індыйскага праснака - у краме ў Равалпіндзі, Пакістан. Повар гатуе пластовае цеста для параты - індыйскага праснака - у краме ў Равалпіндзі, Пакістан.
© REUTERS / Faisal Mahmood Парату абсмажваюць на патэльні, а затым заварочваюць у яе рыс, гародніну або сыр. Гэта традыцыйны індыйскі і пакістанскі сняданак. Парату абсмажваюць на патэльні, а затым заварочваюць у яе рыс, гародніну або сыр. Гэта традыцыйны індыйскі і пакістанскі сняданак.
© REUTERS / Akhtar Soomro А так гатуюць цеста для традыцыйнага індыйскага праснака наан. А так гатуюць цеста для традыцыйнага індыйскага праснака наан.
© REUTERS / Danish Siddiqui Свежыя булачкі ў пякарні ў Мумбаі, Індыя. Свежыя булачкі ў пякарні ў Мумбаі, Індыя.
© REUTERS / Oswaldo Rivas Пляцёнкі і трохкутныя булачкі прама з печы ў Манагуа, Нікарагуа. Пляцёнкі і трохкутныя булачкі прама з печы ў Манагуа, Нікарагуа.
© REUTERS / Andres Martinez Casares Булачкі могуць быць і квадратныя! Вось такой незвычайнай формы іх пякуць у Порт-о-Прэнсе, Гаіці. Булачкі могуць быць і квадратныя! Вось такой незвычайнай формы іх пякуць у Порт-о-Прэнсе, Гаіці.
© REUTERS / David Mercado Жанчына купляе традыцыйныя балівійскія булачкі ў Эль-Альта на ўскраіне Ла-Пас. Жанчына купляе традыцыйныя балівійскія булачкі ў Эль-Альта на ўскраіне Ла-Пас.
© REUTERS / Kham Булачкі на пыльных вуліцах Ханоя надзейна накрытыя цэлафанавай плёнкай. Булачкі на пыльных вуліцах Ханоя надзейна накрытыя цэлафанавай плёнкай.
© REUTERS / Kham В'етнамская булачка для перакусу ў абедзенны перапынак. В'етнамская булачка для перакусу ў абедзенны перапынак.
© REUTERS / Mohammad Ismail Пекар чакае кліентаў у сваёй крамцы ў Кабуле. Пекар чакае кліентаў у сваёй крамцы ў Кабуле.
© REUTERS / Mariana Bazo Жанчына прадае традыцыйныя перуанскія булачкі ў Ліме. Жанчына прадае традыцыйныя перуанскія булачкі ў Ліме.
© REUTERS Перуанцы як спадкаемцы індзейцаў кечуа вельмі любяць пекчы булкі ў выглядзе татэмных жывёл. Перуанцы як спадкаемцы індзейцаў кечуа вельмі любяць пекчы булкі ў выглядзе татэмных жывёл.
© REUTERS / Steven Saphore У прыгарадзе Сіднэя Падынгтане гатуюць дражджавы хлеб з асаблівымі надрэзамі. У прыгарадзе Сіднэя Падынгтане гатуюць дражджавы хлеб з асаблівымі надрэзамі.
© REUTERS / Steven Saphore Гарачы аўстралійскі хлебушак прама з печы. Гарачы аўстралійскі хлебушак прама з печы.
© REUTERS / Shamil Zhumatov Аладкі пякуцца ў тандыры ў казахстанскай вёсцы Гулдала. Аладкі пякуцца ў тандыры ў казахстанскай вёсцы Гулдала.
© REUTERS / Shamil Zhumatov Свежыя аладкі тандыр-наан. Свежыя аладкі тандыр-наан.
© REUTERS / Edgard Garrido Мексіканскія плюшкі вельмі падобныя на нашы "язычкі". Мексіканскія плюшкі вельмі падобныя на нашы "язычкі".
© REUTERS / Edgard Garrido Гэтая смаката з глазурай, сухафруктамі і сезамам - таксама з Мексікі. Гэтая смаката з глазурай, сухафруктамі і сезамам - таксама з Мексікі.
© REUTERS / Arnd Wiegmann Булачкі з трох відаў цеста перад выпечкай ў пякарні ў Вінцетуры, Швейцарыя. Булачкі з трох відаў цеста перад выпечкай ў пякарні ў Вінцетуры, Швейцарыя.
© REUTERS / David W Cerny Суп-гуляш у хлебе - адна з любімых страў чэшскай кухні - у рэстаране ў Празе. Суп-гуляш у хлебе - адна з любімых страў чэшскай кухні - у рэстаране ў Празе.
© REUTERS / David W Cerny Падобны суп - журэк - гатаваіл і ў Вялікім княстве Літоўскім. Пражскія рэстараны зрабілі яго сваёй візітнай карткай. Падобны суп - журэк - гатаваіл і ў Вялікім княстве Літоўскім. Пражскія рэстараны зрабілі яго сваёй візітнай карткай.
© Sputnik / Алексей Сухоруков / Перайсці ў медыябанк Інжынер-тэхнолаг ААТ "Тамбоўскі хлебакамбінат" правярае якасць гатовай прадукцыі пасля выпечкі. Інжынер-тэхнолаг ААТ "Тамбоўскі хлебакамбінат" правярае якасць гатовай прадукцыі пасля выпечкі.
© REUTERS / Heinz-Peter Bader У маленькай венскім крамцы - практычна ўвесь асартымент хатняга і рэгіянальнага хлеба Аўстрыі. У маленькай венскім крамцы - практычна ўвесь асартымент хатняга і рэгіянальнага хлеба Аўстрыі.
© REUTERS / Heinz-Peter Bader Хатні хлеб з шатландскім "чорным пудынгам" - вытанчаны пачастунак у Аўстрыі. І не, гэта не шакалад і нават не джэм. Робіцца "чорны пудынг" па прынцыпе крывяной каўбасы. Хатні хлеб з шатландскім "чорным пудынгам" - вытанчаны пачастунак у Аўстрыі. І не, гэта не шакалад і нават не джэм. Робіцца "чорны пудынг" па прынцыпе крывяной каўбасы.
© REUTERS Круасаны з джэмам ў бельгійскім кафэ - лепшы сняданак брусельца. Круасаны з джэмам ў бельгійскім кафэ - лепшы сняданак брусельца.
© REUTERS / Christian Hartmann А вось знакамітая французская булка - тонкі пшанічны багет. А вось знакамітая французская булка - тонкі пшанічны багет.
© REUTERS / Stephane Mahe У пякарні ў Верту недалёка ад Нанта ўранку ўжо гатовыя свежыя хрумсткія багеты. У пякарні ў Верту недалёка ад Нанта ўранку ўжо гатовыя свежыя хрумсткія багеты.
© REUTERS / Philippe Wojazer А ў Парыжы сёння модна купляць вось такі экалагічны хлеб - без дабавак! А ў Парыжы сёння модна купляць вось такі экалагічны хлеб - без дабавак!