Кіраўнік "Белдзяржхарчпрама": дэфіцыту цукру ў Беларусі няма

© Sputnik / Виктор ТолочкоСлуцкі цукар
Слуцкі цукар - Sputnik Беларусь, 1920, 21.09.2021
Па словах кіраўніка канцэрна, цукровыя прадпрыемствы краіны ў поўным аб'ёме забяспечваюць унутраны рынак, не мяняюць адпускныя цэны з 2016 года.
МІНСК, 21 вер - Sputnik. Тры з чатырох беларускіх цукровых заводаў пачалі перапрацоўку буракоў новага ўраджаю, паведамілі ў "Белдзяржхарчпраме".
Скідзельскі цукровы камбінат прыступіў да перапрацоўцы салодкага караняплода 11 верасня, Слуцкі цукрарафінадны камбінат - праз тры дні, Гарадзейскі цукровы камбінат - 18 верасня. Жабінкаўскі цукровы завод павінен запусціць вытворчасць 23 чысла.

"Сітуацыю на рынку цукру можна ацаніць як стабільную, дэфіцыту гэтай прадукцыі няма. Нашы рэсурсы дазваляюць цалкам забяспечыць патрэбы ўнутранага рынку ў белым цукры", - распавёў кіраўнік канцэрна "Белдзяржхарчпрам" Анатоль Бубен.

Паводле яго слоў, на складах профільных прадпрыемствах назапашана 12,7 тыс. тон прадукцыі, у тым ліку 725 тон - пафасаванай для далейшага продажу аб'ектам гандлю.
Як паведамілі ў канцэрне, з новага ўраджаю вырабілі 12,8 тыс. тон прадукту, у суткі вырабляецца 3 тыс. тон. Калі падключыцца чацвёрты завод, сутачны паказчык павялічыцца амаль да 5 тыс. тон. Пастаўкі цукру ў крамы ажыццяўляюцца на аснове заявак спажыўцоў.
Па дадзеных канцэрна "Белдзяржхарчпрам", за 8 месяцаў 2021 года на ўнутраны рынак для продажу насельніцтву адгрузілі 117,7 тыс. тон цукру. Гэта прыкладна на 8 тыс. тон больш за ўстаноўлены план.
Цукар ўваходзіць у пералік тавараў першай неабходнасці, цэны на якія рэгулююцца дзяржавай.
Стужка навiн
0
Спачатку новыяСпачатку старыя
loader
У эфіры
Заголовок открываемого материала