https://bel.sputnik.by/20210927/vuglyavody-ne-takya-shkodnyya-yak-pra-kh-prynyata-dumats---shto-kazhuts-urachy-1056748284.html
Вугляводы не такія шкодныя, як пра іх прынята думаць - што кажуць урачы
Вугляводы не такія шкодныя, як пра іх прынята думаць - што кажуць урачы
Sputnik Беларусь
Вугляводы прынята вінаваціць і ў хваробах, і ў наборы вагі, але ці так гэта на самай справе? Калі хлеб карысны, а калі да яго варта ставіцца як да дэсерту?.. 27.09.2021, Sputnik Беларусь
2021-09-27T09:23+0300
2021-09-27T09:23+0300
2021-09-27T09:23+0300
радыё
радыё
урач
вугляводы
https://cdnn11.img.sputnik.by/img/07e5/09/17/1056679855_0:0:2692:1515_1920x0_80_0_0_c0c591333005634e3958b80ff0bb6f6d.jpg
"Правда тела". "Амнистия" углеводов
Sputnik Беларусь
“От хлеба толстеют”: углеводы принято обвинять и в болезнях, и в наборе веса - но так ли это на самом деле? Когда хлеб полезен, а когда к нему стоит относиться как к десерту? Почему на завтрак можно съесть бутерброд, а на ужин - лучше не надо? И что с “быстрыми” кашами и лапшой? Выпуск, в котором мы “амнистируем” углеводы (но не все!).
Ці рэальна на самай справе "вугляводная залежнасць"? Што адбудзецца, калі прыбраць вугляводы з рацыёну? Тлумачыць кандыдат медыцынскіх навук, старшы навуковы супрацоўнік аддзялення рэабілітацыйнай дыетатэрапіі Федэральнага даследчага цэнтра харчавання і біятэхналогіі Расіі Юлія Чахоніна.02:20 Ці ёсць у нас залежнасць ад вугляводаў і як з гэтым жыць03:20 Якімі бываюць вугляводы04:12 "Хлеб - не самы высокакаларыйны прадукт"05:40 Самыя карысныя і шкодныя прадукты з высокім утрыманнем вугляводаў07:25 Што адбудзецца, калі ўвогуле прыбраць вугляводы09:08 "Калі не хапае вугляводаў, уключаецца працэс іх сінтэзу з іншых крыніц"12:50 Аптымальны рацыён на восень14:03 Чаму на сняданак можна з'есці масіўны бутэрброд, а на вячэру - лепш не трэба19:40 Хуткія кашы і локшына - шкодныя ці не?Слухайце падкасты РІА Навіны.Слухайце таксама:
Sputnik Беларусь
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2021
Sputnik Беларусь
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Навіны
ru_BY
Sputnik Беларусь
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdnn11.img.sputnik.by/img/07e5/09/17/1056679855_0:0:2692:2019_1920x0_80_0_0_54703969931a60c6aaf316163340fbd5.jpgSputnik Беларусь
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
радыё, урач, вугляводы, аудио
радыё, урач, вугляводы, аудио
Вугляводы не такія шкодныя, як пра іх прынята думаць - што кажуць урачы
Вугляводы прынята вінаваціць і ў хваробах, і ў наборы вагі, але ці так гэта на самай справе? Калі хлеб карысны, а калі да яго варта ставіцца як да дэсерту? Чаму на сняданак можна з'есці бутэрброд, а на вячэру - лепш не трэба? І што з "хуткімі" кашамі і локшынай?
Ці рэальна на самай справе "вугляводная залежнасць"? Што адбудзецца, калі прыбраць вугляводы з рацыёну? Тлумачыць кандыдат медыцынскіх навук, старшы навуковы супрацоўнік аддзялення рэабілітацыйнай дыетатэрапіі Федэральнага даследчага цэнтра харчавання і біятэхналогіі Расіі Юлія Чахоніна.
02:20 Ці ёсць у нас залежнасць ад вугляводаў і як з гэтым жыць
03:20 Якімі бываюць вугляводы
04:12 "Хлеб - не самы высокакаларыйны прадукт"
05:40 Самыя карысныя і шкодныя прадукты з высокім утрыманнем вугляводаў
07:25 Што адбудзецца, калі ўвогуле прыбраць вугляводы
09:08 "Калі не хапае вугляводаў, уключаецца працэс іх сінтэзу з іншых крыніц"
12:50 Аптымальны рацыён на восень
14:03 Чаму на сняданак можна з'есці масіўны бутэрброд, а на вячэру - лепш не трэба
19:40 Хуткія кашы і локшына - шкодныя ці не?
Як паразіты і
вірусы кіруюць паводзінамі сваіх гаспадароў
Што празявалі?
Мяснікоў назваў галоўную небяспеку посткавіднага сіндрому