Пікантная курачка і мітболы – што ўвойдзе ў школьнае меню

© Sputnik / Валерия БерекчиянШкольное меню нельзя назвать изысканным, но оно полезное и диетическое
Школьное меню нельзя назвать изысканным, но оно полезное и диетическое - Sputnik Беларусь, 1920, 23.08.2022
Падпісацца на
НовостиTelegram
Пры складанні меню вялікая ўвага надаецца таму, што дзеці жадаюць бачыць у сваіх талерках у школьных сталовых.
МІНСК, 23 жнів – Sputnik. У новым навучальным годзе школьнае меню зноў будзе абнаўляцца кожную чвэрць, паведаміла на прэс-канферэнцыі дырэктар ДП "Камбінат школьнага харчавання горада Мінска" Надзея Лукашэвіч.
"Камбінат усё лета працаваў над распрацоўкай новага школьнага меню. У мінулым навучальным годзе мы сталі мяняць меню кожную чвэрць і ў гэтым годзе мы будзем рабіць таксама. Так што ўжо распрацавана меню першай чвэрці, яно ўжо атрымала ацэнку ў цэнтры гігіены і эпідэміялогіі", – расказала кіраўнік прадпрыемства.
Яна патлумачыла, што гэта не толькі школьнае меню, але і для ўстаноў адукацыі, дзе дзеці знаходзяцца кругласутачна, а менавіта для ліцэя МУС, кадэцкага вучылішча, гімназіі-каледжа мастацтваў імя І.А. Ахрэмчыка.
"Вядома ж, тэхнолагі камбіната вялікую ўвагу надаюць таму, што дзеці хочуць бачыць у школьным меню, таму мы пакінулі ў меню першай чвэрці такія ўпадабаныя прадукты, як шашлычок "Школьны" з філе кураня, перапёлчыны яйкі, тварожна-шакаладная запяканка", – паведаміла Лукашэвіч.
Уводзяцца і новыя стравы, гэта мітболы "Сытныя", курачка "Пікантная", біфштэкс "Цудоўны", кракеты "Асаблівы", запяканка "Здаравёнак" і каўбаскі "Абiбок".
"У меню буфетнай прадукцыі ў нас распрацаваны новы ягадны пірог. Гэта пірог з пясочнага цеста з прымяненнем ягаднага запасу (гэта працёртая ягада). Я думаю, гэта ўсё будзе вельмі смачна, сакавіта і сытна, і дзецям спадабаецца", – адзначыла кіраўнік камбіната.
Паводле яе інфармацыі, навучэнцам 5-11 класаў абед на выбар будзе прапанавацца з супам і без. "У кожнай нашай школе гэты выбар мы забяспечваем", – дадала яна.
Лукашэвіч таксама паведаміла, што ў камбінат паступіў запыт зрабіць стравы больш прывабнымі, духмянымі і пікантнымі. "Таму ў гэтым навучальным годзе мы прымяняем не толькі зеляніну пятрушкі, але яшчэ і папрыку для таго, каб стравы выглядалі больш прыгожа, былі больш духмянымі і смачнымі", – растлумачыла дырэктар камбіната.
>>> Хочаце яшчэ больш актуальных і цікавых навін – падпісвайцеся на Telegram-канал Sputnik Беларусь
Стужка навiн
0