Без дранікаў, але з кабачковым супам: меню спартсменаў II Гульняў краін СНД

© Sputnik / Татьяна ФедоренкоСалаты для спартсменаў у Гомелі
Салаты для спартсменаў у Гомелі - Sputnik Беларусь, 1920, 05.08.2023
Падпісацца
Меню спартсменаў распрацоўвалі сумесна з Акадэміяй навук Беларусі, улічвалі кулінарныя традыцыі розных краін і від спорту.
МІНСК, 5 жні – Sputnik. Меню на II Гульнях краін СНД уключае дзесяткі страў: арганізатары маштабнага спартыўнага форуму ўлічылі ўсе магчымыя перавагі, але пры гэтым не дапусцілі да стала візітную картку беларускай кухні – дранікі.
Што з бульбянымі аладкамі не так, высвятляла карэспандэнт Sputnik.
Са слоў прадстаўніка гомельскай гасцініцы "Турыст", дзе сілкуюцца больш за 190 спартсменаў з розных краін, меню распрацоўвалася і зацвярджалася Акадэміяй навук і Міністэрствам аховы здароўя.
Для кожнай спартыўнай дысцыпліны – сваё меню з улікам калорый. Для дзюдаістаў, якія 5 жніўня выйдуць на татамі ў гомельскім Лядовым палацы, харчовы рацыён павінен складаць 3 600 – 3 900 кілакалорый у дзень.
© Sputnik / Татьяна ФедоренкоРэстаран у Гомелі, дзе сілкуюцца спартсмены
Ресторан в Гомеле, где питаются спортсмены - Sputnik Беларусь, 1920, 04.08.2023
Рэстаран у Гомелі, дзе сілкуюцца спартсмены
З поварамі пачынаем лічыць калорыі адной порцыі дранікаў. Улічваючы, што яна складаецца звычайна з 4-5 бульбяных аладак, а адна стандартная цягне грамаў на 20, то мінімальная каларыйнасць беларускай нацыянальнай стравы – 60-75 кілакалорый.
"Нават такая лічба можа сапсаваць спартыўную дыету, а некаторыя прадукты і заправы і зусім даць станоўчыя допінг-пробы", - выносяць канчатковы прыгавор дранікам супрацоўнікі на кухні.
"У меню няма беларускіх дранікаў, затое ёсць вельмі смачны суп-пюрэ з кабачкоў. Нават не ведалі, што ў зборніку рэцэптур ёсць такія стравы", - супакоіла прадстаўнік гасцініцы.
Паводле яе слоў, спартыўная кухня гасцям падабаецца. У асноўным усё простае і збалансаванае. На сняданак у пятніцу была мясная нарэзка з варанай ялавічыны і птушкі, аўсяная каша, блінцы з маслам, йогурт, тваражок, яйка, бананы, тоставы хлеб. На абед – салата "Грэчаская", булён курыны з локшынай, ялавічына ў кісла-салодкім соўсе, бульба адварная з зелянінай, сок і хлеб. На вячэру ў спартсменаў – свежая агародніна, філе птушкі запечанае ў сыры, спагеці адварныя, чай, вада, сезонная садавіна і выпечка.
© Sputnik / Татьяна ФедоренкоСтол рэстарана ў Гомелі
Стол ресторана в Гомеле - Sputnik Беларусь, 1920, 04.08.2023
Стол рэстарана ў Гомелі
Харчуюцца спартсмены ў дзвюх залах. У першым набіраюць неабходныя калорыі прадстаўнікі каманд Беларусі, Узбекістана, Манголіі, Азербайджана. У другім – спартсмены з Расіі і Казахстана. Меню парцыённае, ніякага шведскага стала, каб не было спакусы пакласці кулінарную "забаронку" сабе ў талерку.
>>> Хочаце яшчэ больш актуальных і цікавых навін – падпісвайцеся на Telegram-канал Sputnik Беларусь, чытайце нас у Дзэн, а таксама сачыце за намі ў сацсетках "Одноклассники" і "ВКонтакте"
Таксама на Sputnik:
Больш за 400 спартсменаў з РФ прымуць удзел у II Гульнях краін СНД у Беларусі
Карта забарон парковак у Мінску на час II Гульняў краін СНД – інфаграфіка
Чэмпіёны і прызёры II Гульняў СНД атрымаюць грашовую ўзнагароду – якую?
Стужка навiн
0