Відэа

Схільныя да канібалізму, капрызныя да вады: як растуць беларускія крэветкі – відэа

Падпісацца
Эксклюзіў
Мемы пра беларускую крэветку перасталі быць толькі мемамі: у беларускай вёсцы Альхоўцы прадпрымальнік-энтузіяст займаецца развядзеннем крэветак з прыцэлам на беларускі і расійскі рынак. Як гэта адбываецца, глядзіце на відэа.
Бізнесмен Уладзімір Гатоўчыц 12 гадоў працаваў у Маскве, але потым разам з сям’ёй вярнуўся на радзіму і вырашыў запусціць тут новую справу. Прычым небанальную. Натхніўшыся жартамі і мемамі пра беларускія крэветкі, падумаў – а чаму б і не?
У вёсцы Альхоўцы ў Ляхавіцкім раёне пад будучую ферму для ракападобных Уладзімір перабудаваў былое памяшканне сельскай школы. Плошчы невялікія, але ўкладзена сюды нямала. Унутры пастаянная тэмпература ў 28-30 градусаў і вялікія рэзервуары з вадой і складанай сістэмай фільтрацыі і абеззаражвання.
Насельнікаў фермы "заводчык" прывозіў з Расіі. Пакуль гэта крэветкі Розенберга – адзін з самых каштоўных прамысловых відаў у Азіі. Яны растуць хутчэй за іншыя віды, але капрызныя да вады і схільныя да канібалізму – могуць есці адна адну, таму малькоў трэба паспяваць адсяляць.
Цяпер Уладзімір займаецца аналізам вады: крэветкі ўжо павінны даваць патомства, але пакуль не асабліва імкнуцца гэта рабіць.
Грандыёзны план "заводчыка" ў тым, каб адпрацаваць тэхналогію і вывесці ўласную, беларускую крэветку, якую можна будзе разводзіць у прамысловых маштабах і пастаўляць на беларускі і расійскі рынак.
Хочаце яшчэ больш актуальных і цікавых навін – падпісвайцеся на Telegram-канал Sputnik Беларусь, чытайце нас у Дзэн, а таксама сачыце за намі ў сацсетках "Одноклассники" і "ВКонтакте"
Стужка навiн
0