https://bel.sputnik.by/20250401/skhlnyya-da-kanbalzmu-kapryznyya-da-vady-yak-rastuts-belaruskya-krevetk--vdea-1094998596.html
Схільныя да канібалізму, капрызныя да вады: як растуць беларускія крэветкі – відэа
Схільныя да канібалізму, капрызныя да вады: як растуць беларускія крэветкі – відэа
Sputnik Беларусь
Мемы пра беларускую крэветку перасталі быць толькі мемамі: у беларускай вёсцы Альхоўцы прадпрымальнік-энтузіяст займаецца развядзеннем крэветак з прыцэлам на... 01.04.2025, Sputnik Беларусь
2025-04-01T15:49+0300
2025-04-01T15:49+0300
2025-04-01T15:49+0300
відэа
відэа
эксклюзіў
беларускія крэветкі
прадукты харчавання
прадукты
грамадства
эканоміка
прадпрымальніцтва
бізнес
https://cdnn11.img.sputnik.by/img/07e9/04/01/1094989855_82:149:2501:1510_1920x0_80_0_0_89d329674c1ec0813024765cd0cb715a.jpg
Бізнесмен Уладзімір Гатоўчыц 12 гадоў працаваў у Маскве, але потым разам з сям’ёй вярнуўся на радзіму і вырашыў запусціць тут новую справу. Прычым небанальную. Натхніўшыся жартамі і мемамі пра беларускія крэветкі, падумаў – а чаму б і не?У вёсцы Альхоўцы ў Ляхавіцкім раёне пад будучую ферму для ракападобных Уладзімір перабудаваў былое памяшканне сельскай школы. Плошчы невялікія, але ўкладзена сюды нямала. Унутры пастаянная тэмпература ў 28-30 градусаў і вялікія рэзервуары з вадой і складанай сістэмай фільтрацыі і абеззаражвання.Насельнікаў фермы "заводчык" прывозіў з Расіі. Пакуль гэта крэветкі Розенберга – адзін з самых каштоўных прамысловых відаў у Азіі. Яны растуць хутчэй за іншыя віды, але капрызныя да вады і схільныя да канібалізму – могуць есці адна адну, таму малькоў трэба паспяваць адсяляць.Цяпер Уладзімір займаецца аналізам вады: крэветкі ўжо павінны даваць патомства, але пакуль не асабліва імкнуцца гэта рабіць.Грандыёзны план "заводчыка" ў тым, каб адпрацаваць тэхналогію і вывесці ўласную, беларускую крэветку, якую можна будзе разводзіць у прамысловых маштабах і пастаўляць на беларускі і расійскі рынак.Хочаце яшчэ больш актуальных і цікавых навін – падпісвайцеся на Telegram-канал Sputnik Беларусь, чытайце нас у Дзэн, а таксама сачыце за намі ў сацсетках "Одноклассники" і "ВКонтакте"
беларусь
Sputnik Беларусь
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2025
Sputnik Беларусь
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Навіны
ru_BY
Sputnik Беларусь
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdnn11.img.sputnik.by/img/07e9/04/01/1094989855_110:110:2422:1844_1920x0_80_0_0_695ea4453541bbb5edebf99f987195ad.jpgSputnik Беларусь
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
відэа, эксклюзіў, беларускія крэветкі, прадукты харчавання, прадукты, грамадства, эканоміка, прадпрымальніцтва, бізнес, у беларусі, беларусь, видео
відэа, эксклюзіў, беларускія крэветкі, прадукты харчавання, прадукты, грамадства, эканоміка, прадпрымальніцтва, бізнес, у беларусі, беларусь, видео
Схільныя да канібалізму, капрызныя да вады: як растуць беларускія крэветкі – відэа
Эксклюзіў
Мемы пра беларускую крэветку перасталі быць толькі мемамі: у беларускай вёсцы Альхоўцы прадпрымальнік-энтузіяст займаецца развядзеннем крэветак з прыцэлам на беларускі і расійскі рынак. Як гэта адбываецца, глядзіце на відэа.
Бізнесмен Уладзімір Гатоўчыц 12 гадоў працаваў у Маскве, але потым разам з сям’ёй вярнуўся на радзіму і вырашыў запусціць тут новую справу. Прычым небанальную. Натхніўшыся жартамі і мемамі пра беларускія крэветкі, падумаў – а чаму б і не?
У вёсцы Альхоўцы ў Ляхавіцкім раёне пад будучую ферму для ракападобных Уладзімір перабудаваў былое памяшканне сельскай школы. Плошчы невялікія, але ўкладзена сюды нямала. Унутры пастаянная тэмпература ў 28-30 градусаў і вялікія рэзервуары з вадой і складанай сістэмай фільтрацыі і абеззаражвання.
Насельнікаў фермы "заводчык" прывозіў з Расіі. Пакуль гэта крэветкі Розенберга – адзін з самых каштоўных прамысловых відаў у Азіі. Яны растуць хутчэй за іншыя віды, але капрызныя да вады і схільныя да канібалізму – могуць есці адна адну, таму малькоў трэба паспяваць адсяляць.
Цяпер Уладзімір займаецца аналізам вады: крэветкі ўжо павінны даваць патомства, але пакуль не асабліва імкнуцца гэта рабіць.
Грандыёзны план "заводчыка" ў тым, каб адпрацаваць тэхналогію і вывесці ўласную, беларускую крэветку, якую можна будзе разводзіць у прамысловых маштабах і пастаўляць на беларускі і расійскі рынак.
Хочаце яшчэ больш актуальных і цікавых навін – падпісвайцеся на Telegram-канал Sputnik Беларусь, чытайце нас у Дзэн, а таксама сачыце за намі ў сацсетках "Одноклассники" і "ВКонтакте"