Фестываль хлеба "Бацькава булка" пройдзе 16 жніўня

© Sputnik / Сергей ЛескетьХлеб
Хлеб - Sputnik Беларусь, 1920, 17.07.2025
Падпісацца
У Беларусі кожны год выпякаюць новыя гатункі хлебабулачных вырабаў, рэцэптуры распрацоўваюцца сумесна з вучонымі.
МІНСК, 17 ліп – Sputnik. Фестываль хлеба "Бацькава булка" сёлета пройдзе чацвёрты раз, ён запланаваны на 16 жніўня, паведаміла на прэс-канферэнцыі ў чацвер Галоўны тэхнолаг аддзела па вытворчасці прамысловай прадукцыі і кіраванні якасцю Беларускага рэспубліканскага Саюза спажывецкіх таварыстваў "Белкаапсаюз" Таццяна Касякова.
"Сёння і асартымент хлебабулачнай прадукцыі "Белкаапсаюза" дастойны. А "Бацькава булка" стала брэндам айчыннай спажыўкааперацыі", - сказала яна.
Касякова нагадала, як звычайная "пляцёнка", зробленая свіслацкімі хлебапёкамі ў маленькай пякарні, стала самым вядомым хлебам у краіне. Гэта адбылося пасля таго, як прэзідэнт Беларусі Аляксандр Лукашэнка наведаў у Свіслачы міні-пякарню і паспрабаваў пляцёнку па мясцовым рэцэпце. Тады прэзідэнт сказаў, што пляцёнка яму нагадала смак дзяцінства. Пасля гэтага народ даў пляцёнцы назву "Бацькава булка".
"Маленькая свіслацкая пляцёнка дала пачатак значнаму ў краіне мерапрыемству – фестывалю "Бацькава булка". Сёлета ён пройдзе чацвёрты раз 16 жніўня", - сказала яна.

Пернікі з прарошчаным збожжам

Як паведаміла намеснік начальніка глаўка перапрацоўчай прамысловасці Мінсельгасхарча Ірына Баранцэвіч, у Беларусі штогод вырабляецца каля дзвюх тысяч найменняў хлебабулачных вырабаў.
"Толькі ў 2024 годзе распрацавана больш як 200 новых хлебабулачных і кандытарскіх вырабаў, і яны паступілі ўжо на прылаўкі спажыўцоў", - адзначыла яна.
Паводле слоў прадстаўніка Мінскльгасхарча, асаблівая ўвага ў краіне пры распрацоўцы новых гатункаў хлебабулачных вырабаў удзяляецца такому трэнду як здаровае харчаванне, вырабляецца хлеб для дзяцей, для цяжарных, для пажылых, а таксама з рознымі дабаўкамі. У прыватнасці, беларускія хлебапёкі сталі выпускаць пернікі з прарошчаным збожжам.
Хочаце яшчэ больш актуальных і цікавых навін – падпісвайцеся на Telegram-канал Sputnik Беларусь, чытайце нас у Дзэн, а таксама сачыце за намі ў сацсетках "Одноклассники" і "ВКонтакте"
Продкавы хлеб - Sputnik Беларусь, 1920, 17.02.2024
"Без хлеба яда – да парога хада…", або Агаціна свята
Стужка навiн
0