Відэа

Забеспячэнне харчовай бяспекі ва ўмовах глабальнага пацяплення

Падпісацца
У сераду, 10 верасня, у 11:00 у мультымедыйным прэс-цэнтры Sputnik Беларусь адбылася прэс-канферэнцыя на тэму: "Забеспячэнне харчовай бяспекі Беларусі. Перспектыўныя напрамкі работы вучоных-аграрыяў".
Беларусь займае адно з вядучых месцаў на постсавецкай прасторы па вытворчасці прадуктаў харчавання. Мясная і малочная прадукцыя даўно сталі брэндам рэспублікі, яна шануецца ў дзясятках краін свету з-за высокай якасці.
Пры гэтым вучоныя-аграрыі канстатуюць, што Беларусь знаходзіцца ў так званай зоне рызыкоўнага земляробства. Асабліва востра гэтая праблема з’явілася ў апошняе дзесяцігоддзе ў сувязі са зменай клімату.
Які патэнцыял развіцця ў сельскай гаспадарцы Беларусі? Якія новыя культуры можна будзе вырошчваць у рэспубліцы з-за пацяплення? Якія культуры айчыннай селекцыі дапамогуць гарантаваць харчовую бяспеку? На гэтыя і іншыя пытанні адказвалі ўдзельнікі прэс-канферэнцыі.
Удзельнікі:
генеральны дырэктар РУП "Навукова-практычны цэнтр Нацыянальнай акадэміі навук Беларусі па земляробстве" Сяргей КРАЎЦОЎ;
генеральны дырэктар РУП "Навукова-практычны цэнтр Нацыянальнай акадэміі навук Беларусі па бульбаводстве і плодаагародніцтве" Вадзім МАХАНЬКО;
намеснік дырэктара па навуковай рабоце дзяржаўнага прадпрыемства "Інстытут сістэмных даследаванняў у АПК НАН Беларусі" Святлана КАНДРАЦЕНКА;
Вучоны сакратар РУП "Навукова-практычны цэнтр НАН Беларусі па харчаванні" Крысціна ЖАКАВА.
Хочаце яшчэ больш актуальных і цікавых навін – падпісвайцеся на Telegram-канал Sputnik Беларусь, чытайце нас у Дзэн, а таксама сачыце за намі ў сацсетках "Одноклассники" і "ВКонтакте"
Стужка навiн
0