Відэа

Як не атрымаць харчовае атручэнне за навагоднім сталом

Падпісацца
У сераду, 17 снежня, у 13:00 у мультымедыйным прэс-цэнтры Sputnik Беларусь прайшоў відэамост Масква – Мінск – Астана – Бішкек – Ерэван на тэму: "Біябяспека краін ЕАЭС" з удзелам акадэміка РАН, намесніка Прэзідэнта Расійскай акадэміі адукацыі Генадзя Анішчанкі.
Навагодні стол павінен быць багатым на стравы і дэлікатэсы – гэта даніна традыцыі. Як памятаюць людзі старэйшага пакалення, у часы татальнага дэфіцыту лічылася, што чым багацейшы стол у Новы год, тым вышэй будзе дастатак сям’і ў надыходзячым. А таму клапатлівыя гаспадыні пачыналі закупляць прадукты яшчэ задоўга да свята.
Сёння больш не трэба стаяць некалькі гадзін у чарзе, напрыклад, за сыравэнджанай каўбасой – у гандлёвай сетцы разнастайнасць харчовых вырабаў. Важна толькі правільна выбраць прадукт, каб ён быў свежы і бяспечны.
Як гэта правільна зрабіць, расказаў у мультымедыйным прэс-цэнтры Sputnik Беларусь акадэмік РАН Генадзь Анішчанка ў рамках відэамоста Масква – Мінск – Астана – Бішкек – Ерэван на тэму: "Біябяспека краін ЕАЭС".
Параіў вядомы эксперт і што трэба зрабіць, каб не захварэць у перыяд вялікіх выхадных і не правесці іх у ложку з высокай тэмпературай. Напрыклад, ганконгскім грыпам, бо рост захворвання фіксуецца ў краінах ЕАЭС.
Ганконскі грып – гэта захворванне, якое выклікаецца вірусам грыпу А падтыпу H3N2. Упершыню яго знайшлі ў 1968 годзе ў Ганконгу. У 1969-1970 гадах вірус распаўсюдзіўся за межы Усходняй Азіі і прывёў да пандэміі.
Хочаце яшчэ больш актуальных і цікавых навін – падпісвайцеся на Telegram-канал Sputnik Беларусь, чытайце нас у Дзэн, а таксама сачыце за намі ў сацсетках "Одноклассники" і "ВКонтакте"
Стужка навiн
0