https://bel.sputnik.by/20251217/yak-ne-atrymats-kharchovae-atruchenne-za-navagodnm-stalom-1102672680.html
Як не атрымаць харчовае атручэнне за навагоднім сталом
Як не атрымаць харчовае атручэнне за навагоднім сталом
Sputnik Беларусь
У сераду, 17 снежня, у 13:00 у мультымедыйным прэс-цэнтры Sputnik Беларусь прайшоў відэамост Масква – Мінск – Астана – Бішкек – Ерэван на тэму: "Біябяспека... 17.12.2025, Sputnik Беларусь
2025-12-17T16:48+0300
2025-12-17T16:48+0300
2025-12-17T16:48+0300
відэа
відэа
генадзь анішчанка
еаэс
новы год - 2026
ежа і напоі
прадукты харчавання
харчаванне
меркаванне
беларусь
https://cdnn11.img.sputnik.by/img/07e9/0c/11/1102682065_0:13:3142:1780_1920x0_80_0_0_bfd615f15625d20f4b21c7b0aa7fa206.jpg
Навагодні стол павінен быць багатым на стравы і дэлікатэсы – гэта даніна традыцыі. Як памятаюць людзі старэйшага пакалення, у часы татальнага дэфіцыту лічылася, што чым багацейшы стол у Новы год, тым вышэй будзе дастатак сям’і ў надыходзячым. А таму клапатлівыя гаспадыні пачыналі закупляць прадукты яшчэ задоўга да свята.Сёння больш не трэба стаяць некалькі гадзін у чарзе, напрыклад, за сыравэнджанай каўбасой – у гандлёвай сетцы разнастайнасць харчовых вырабаў. Важна толькі правільна выбраць прадукт, каб ён быў свежы і бяспечны.Як гэта правільна зрабіць, расказаў у мультымедыйным прэс-цэнтры Sputnik Беларусь акадэмік РАН Генадзь Анішчанка ў рамках відэамоста Масква – Мінск – Астана – Бішкек – Ерэван на тэму: "Біябяспека краін ЕАЭС".Параіў вядомы эксперт і што трэба зрабіць, каб не захварэць у перыяд вялікіх выхадных і не правесці іх у ложку з высокай тэмпературай. Напрыклад, ганконгскім грыпам, бо рост захворвання фіксуецца ў краінах ЕАЭС.Ганконскі грып – гэта захворванне, якое выклікаецца вірусам грыпу А падтыпу H3N2. Упершыню яго знайшлі ў 1968 годзе ў Ганконгу. У 1969-1970 гадах вірус распаўсюдзіўся за межы Усходняй Азіі і прывёў да пандэміі.Хочаце яшчэ больш актуальных і цікавых навін – падпісвайцеся на Telegram-канал Sputnik Беларусь, чытайце нас у Дзэн, а таксама сачыце за намі ў сацсетках "Одноклассники" і "ВКонтакте"
беларусь
Sputnik Беларусь
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2025
Sputnik Беларусь
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Навіны
ru_BY
Sputnik Беларусь
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdnn11.img.sputnik.by/img/07e9/0c/11/1102682065_159:0:2890:2048_1920x0_80_0_0_326574818f4b430bda2bee29ee09f21c.jpgSputnik Беларусь
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
відэа, генадзь анішчанка, еаэс, новы год - 2026, ежа і напоі, прадукты харчавання, харчаванне, меркаванне, беларусь, у беларусі, мультымедыйны прэс-цэнтр sputnik беларусь, sputnik беларусь, видео
відэа, генадзь анішчанка, еаэс, новы год - 2026, ежа і напоі, прадукты харчавання, харчаванне, меркаванне, беларусь, у беларусі, мультымедыйны прэс-цэнтр sputnik беларусь, sputnik беларусь, видео
Як не атрымаць харчовае атручэнне за навагоднім сталом
У сераду, 17 снежня, у 13:00 у мультымедыйным прэс-цэнтры Sputnik Беларусь прайшоў відэамост Масква – Мінск – Астана – Бішкек – Ерэван на тэму: "Біябяспека краін ЕАЭС" з удзелам акадэміка РАН, намесніка Прэзідэнта Расійскай акадэміі адукацыі Генадзя Анішчанкі.
Навагодні стол павінен быць багатым на стравы і дэлікатэсы – гэта даніна традыцыі. Як памятаюць людзі старэйшага пакалення, у часы татальнага дэфіцыту лічылася, што чым багацейшы стол у Новы год, тым вышэй будзе дастатак сям’і ў надыходзячым. А таму клапатлівыя гаспадыні пачыналі закупляць прадукты яшчэ задоўга да свята.
Сёння больш не трэба стаяць некалькі гадзін у чарзе, напрыклад, за сыравэнджанай каўбасой – у гандлёвай сетцы разнастайнасць харчовых вырабаў. Важна толькі правільна выбраць прадукт, каб ён быў свежы і бяспечны.
Як гэта правільна зрабіць, расказаў у мультымедыйным прэс-цэнтры Sputnik Беларусь акадэмік РАН Генадзь Анішчанка ў рамках відэамоста Масква – Мінск – Астана – Бішкек – Ерэван на тэму: "Біябяспека краін ЕАЭС".
Параіў вядомы эксперт і што трэба зрабіць, каб не захварэць у перыяд вялікіх выхадных і не правесці іх у ложку з высокай тэмпературай. Напрыклад, ганконгскім грыпам, бо рост захворвання фіксуецца ў краінах ЕАЭС.
Ганконскі грып – гэта захворванне, якое выклікаецца вірусам грыпу А падтыпу H3N2. Упершыню яго знайшлі ў 1968 годзе ў Ганконгу. У 1969-1970 гадах вірус распаўсюдзіўся за межы Усходняй Азіі і прывёў да пандэміі.
Хочаце яшчэ больш актуальных і цікавых навін – падпісвайцеся на Telegram-канал Sputnik Беларусь, чытайце нас у Дзэн, а таксама сачыце за намі ў сацсетках "Одноклассники" і "ВКонтакте"