У той жа час дабаўкі, якіх прынята баяцца, таму што яны пачынаюцца з літары Е, — усё гэта рэчывы дбайным чынам правераныя, пратэставаныя і на пацуках, і на людзях. Шмат у якіх такіх дабавак рэпутацыя складалася доўгімі дзесяцігоддзямі, сцвярджае эксперт.
"Людзі часта баяцца глутамата натрыю — узмацняльніка густу. Усё гэта няпраўда. Глутамат натрыю — старанна пратэставанае рэчыва, у В'етнаме яго лыжкамі дадаюць у ежу, і нічога. Адзіная праблема ў тым, што ён пастаўляе ў арганізм шмат натрыю, таго ж, які пастаўляе павараная соль. А ад яго, адпаведна, павышаецца ціск і ўзнікаюць праблемы тыпу інсульту. Проста трэба памяншаць яго колькасць у рацыёне, але ў тых дозах, у якіх ён змяшчаецца ў растваральнай локшыне, гэта бяспечна", — кажа Малазёмаў.
Значна больш небяспечныя для здароўя чалавека салёныя агуркі, якія большая частка насельніцтва спажывае кілаграмамі. Усё таму, што ў іх занадта шмат солі. Эксперт раіць рэзаць іх дробнымі кавалачкамі і атрымліваць асалоду толькі ў абмежаваных дозах.
Больш падрабязна пра пяць прынцыпаў здаровага харчавання ад аўтара і вядучага праекта "Ежа жывая і мёртвая" на НТБ Сяргея Малазёмова слухайце на радыё Sputnik Беларусь.